Kafkas halk kahramanlarinin tanitildigi "Kafkasya Efsaneleri" sergisi Ankara'da açildiIsa Toprak

Kafkas halk kahramanlarinin tanitildigi "Kafkasya Efsaneleri" sergisi Ankara'da açildiIsa Toprak

ANKARA (AA) - Ressam Rustam Yahihanov'un, Kafkasya halklarinin siirsel öykülerini ve kahramanlarini resmettigi eserlerden olusan "Kafkasya Efsaneleri" sergisi Ankara'da sanatseverlerle bulustu.

Dogan Tasdelen Çagdas Sanatlar Kültür Merkezi Osman Hamdi Bey Sergi Salonu'ndaki serginin açilisina Türkiye'de yasayan Kafkas halklari mensuplari ve dernekleri, sanatçinin ailesi ile davetliler katildi.

Kafkas müziginden örneklerin sunuldugu açilista konusan ressam Yahihanov, hazirladigi eserleri Türkiye'de sergilemesine firsat sunanlara tesekkürlerini iletti.

Eserleriyle Kuzey Kafkasya halklarinin tarihinde yasananlari anlatmak istedigini belirten Yahihanov, Türkiye'de bu imkani bulmaktan memnuniyet duydugunu dile getirdi.

- Kafkas halklari arasindaki kardeslik ve dayanisma ön plana çikiyor

Sergiyi organize eden Kafkas dernekleri adina konusan Ankara Kafkas Çeçen Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Atila Dogan da sanatçinin eserleriyle sadece mensubu oldugu Çeçen halkini degil tüm Kuzey Kafkasya halklarinin tarihini, kültürünü ve geleneklerini tuvaline yansittigini söyledi.

Yahihanov'un yaptigi çalismalarla kolektif hafizaya katkida bulundugunu ifade eden Dogan, sanatin onarici ve birlestirici gücünü kullanan ressamin, Kafkas halklari arasindaki kardesligi, barisi ve dayanismayi ön plana çikardigini aktardi.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse de sergiyi düzenleyenlere ve sanatçiya tesekkür etti.

Ressam Yahihanov'un, komutanlar, yalniz savasçilar, halklari için ayaga kalkmis kisiler ile vatanlarini, namuslarini, geleneklerini ve degerlerini savunan kahramanlari tuvaline yansittigi eserlerden olusan "Kafkasya Efsaneleri" sergisi, 12 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.