Sekerbank ve Schneider Electric is birligiyle elektrikli araç sarj istasyonlarina finansman destegiGökhan Yildiz- Sekerbank KOBI, Perakende ve Tarim Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Tugbay Kumoglu:- "Schneider Electric ile yaptigimiz is birligi kapsaminda sundugumuz finans destegi, daha fazla kisinin elektrikli araç sahibi olmasi için itici bir güç olacagina inaniyoruz"

Sekerbank ve Schneider Electric is birligiyle elektrikli araç sarj istasyonlarina finansman destegiGökhan Yildiz- Sekerbank KOBI, Perakende ve Tarim Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Tugbay Kumoglu:- "Schneider Electric ile yaptigimiz is birligi kapsaminda sundugumuz finans destegi, daha fazla kisinin elektrikli araç sahibi olmasi için itici bir güç olacagina inaniyoruz"

ISTANBUL (AA) - Sekerbank, enerji yönetiminde ve otomasyonda uzman sirket Schneider Electric ile yaptigi anlasma çerçevesinde, elektrikli sarj istasyonu kurmak isteyen müsterilerine, EKOkredi ile 12 aya varan vadelerle finansman destegi sunuyor.

Sekerbank'tan yapilan açiklamaya göre, Sekerbank, enerji tasarrufuna yönelik tüm yatirimlara uygun finansman sunmak üzere Türkiye’de bir ilk olarak uygulamaya koydugu EKOkredi ürünü ile karbon emisyonlarinin azaltilmasinda belirleyici rol oynayan elektrikli araçlarin yayginlasmasi için Schneider Electric ile önemli bir is birligine imza atti.

Is birligi protokolü, Sekerbank KOBI, Perakende ve Tarim Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Tugbay Kumoglu ile Sekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacilik Grup Baskani Ender Çevik ve Schneider Electric Türkiye Ülke Müdürü Ismail Yamangil arasinda imzalandi.

Banka, dijital otomasyon ve enerji yönetimi alaninda uzman sirket Schneider Electric ile elektrikli sarj istasyonu kurulumu projelerine finansman destegi saglamaya basliyor. Sekerbank, elektrikli araç sahiplerinin araçlarini sarj edilebilmesine olanak taniyacak istasyonlarin, apartmanlarda ya da sitelerde kurulabilmesinin finansal altyapisini olusturuyor.

Apartman ve site yönetimlerinin yani sira küçük ve orta ölçekli isletmelerden bireysel müsterilere kadar bu alana yatirim yapmak isteyenlere sunulacak finansman destegi, 50 bin TL’ye kadar 12 aya varan vade seçenekleri ve avantajli faiz oranlariyla sunuluyor.

Schneider Electric ise gelistirdigi elektrikli sarj istasyonlari ile sürdürülebilirlige hizmet ederken, araç sahiplerine bu istasyonlari gerçek zamanli olarak yönetmeleri için projelendirme ve kurulum olanagi sagliyor.

Enerji verimliligine ve iklim degisikligiyle mücadeleye özel bir yer ayiran Sekerbank, bu kapsamda, modern ve sürdürülebilir enerjiyi herkes için erisilebilir kilan projeleri destekliyor.

Sekerbank’in, sadece EKOkredi ürünüyle bugüne kadar 122 binin üzerinde müsterisinin enerji verimliligi yatirimlarina sundugu finansman miktari 1,5 milyar TL’yi asti.

- "Ülkemizde de elektrikli araçlarin hizla yayginlasacagini biliyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sekerbank KOBI, Perakende ve Tarim Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Tugbay Kumoglu, elektrikli araç kullaniminin artmasinin, ekolojik etkinin azaltilmasi adina büyük önem tasidigini belirtti.

Kumoglu, sunlari kaydetti:

"Türkiye’nin sürdürülebilir bankasi olma misyonumuzla kaynaklarimizi dünyanin gelecegine hizmet etmek üzere kullanmaya öncelik veriyoruz. Schneider Electric ile yaptigimiz is birligi kapsaminda sundugumuz finans destegi, daha fazla kisinin elektrikli araç sahibi olmasi için itici bir güç olacagina inaniyoruz. Tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de elektrikli araçlarin hizla yayginlasacagini ve bu gelismenin karbon emisyonlarinin azaltilmasi hedeflerine önemli katki saglayacagini biliyoruz. Yapilan arastirmalar, bu dönüsüm için sarj istasyonlarinin hizla yayginlasmasi gerektigini ortaya koyuyor. Proje ortagimiz Schneider Electric ile bu ihtiyacin hizla karsilanmasinda etkin bir rol oynayacagiz."

Schneider Electric Türkiye Ülke Müdürü Ismail Yamangil ise elektrikli araçlarin, ulasimin karbonsuzlastirilmasi yoluyla sürdürülebilir bir gelecegin temel unsurlarindan biri oldugunu ve Türkiye’nin bu alanda önemli bir gelisim potansiyeli tasidigini bildirdi.

Schneider Electric olarak, 186 yillik tecrübesiyle enerjinin güvenli, güvenilir, verimli ve çevreci bir sekilde yönetilmesinde aktif rol oynadiklarini belirten Yamangil, "Sürdürülebilirlik odakli bu çalismalarimizin önemli bir parçasi olan elektrikli araçlar alaninda da yeni nesil sarj istasyonlari ürün ve çözümlerimizle dünya liderleri arasinda yer aliyoruz." ifadelerini kullandi.

Yamangil, sözlerini söyle sürdürdü:

"2015 yilindan bu yana Türkiye’de bu alanda gelisimi desteklerken, bugün EVlink ürün ailesi ve eMobility için uçtan uca haberlesen EcoStruxure çözümümüzle alaninda öncü sarj istasyonlarinin kurulmasina hizmet ediyoruz. Bu gücü ve deneyimi çok daha genis kitlelerle bulusturmak ve ülkemizde elektrikli araçlarin yayginlasmasinin önündeki en büyük engellerden biri olan yetersiz sarj olanaklarinin önüne geçmek üzere Sekerbank ile önemli bir is birligine imza atmis bulunuyoruz."