CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Milli Yol Partisi Genel Baskani Çayir'i ziyaret ettiIsa Toprak

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Milli Yol Partisi Genel Baskani Çayir'i ziyaret ettiIsa Toprak

ANKARA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Milli Yol Partisi Genel Baskani Remzi Çayir'i ziyaret etti.

Kiliçdaroglu'nu Milli Yol Partisi Genel Merkezi'ne gelisinde Çayir ve parti yetkilileri karsiladi.

Kiliçdaroglu ve Çayir, yaklasik 1 saat süren görüsmenin ardindan açiklamalarda bulundu.

Ziyarette Türkiye'nin bugünkü sorunlarini ele aldiklarini belirten Kiliçdaroglu, uygun ortamlar oldugunda tekrar konusacaklarini ifade etti.

Milli Yol Partisi Genel Baskani Çayir da ziyareti önemsediklerini kaydederek, "Basta Muhsin Yazicioglu olmak üzere bütün faili meçhullerin aydinlatilmasi gerektigini Kiliçdaroglu'na ilettik." dedi.

Adaletin, liyakatin ve üretimin oldugu, insan farkliliginin zenginlik sayildigi, kavga sebebi sayilmadigi bir Türkiye'yi arzu ettiklerini aktardiklarini bildiren Çayir, "Türkiye'nin birlik ve bütünlügü, devletin tekligi, vatanin birligi çok mühim." diye konustu. Çayir, ziyaretinden dolayi tesekkür ettigi Kiliçdaroglu'na cumhurbaskanligi adayligi yolunda basarilar diledi.

- "Onu ev sahibine soracaksiniz"

Gazetecilerin HDP'ye yapacagi ziyaretin ertelenmesine iliskin sorusunu yanitlayan Kiliçdaroglu, "Onu bana sormayacaksiniz. Onu ev sahibine soracaksiniz." dedi.

Hatay Valisi Rahmi Dogan ve Il Saglik Müdürü Mustafa Hambolat'in milletvekili aday adayligi için istifa ettiklerinin hatirlatilmasi üzerine Kiliçdaroglu, su degerlendirmede bulundu:

"Yaklasik 50 bin insan hayatini kaybetti. Allah rizasi için bir kisi sorumluluk alip 'Ya vicdanen benim istifa etmem lazim. Ben bunu beceremedim, bunu yapamadim, bunda benim de sorumlulugum var.' demedi. Ne diye istifa ediyorlar? Yeniden siyasete girmek için. Olur, girsinler."