Kara yollarinda durumZeynep Canli

Kara yollarinda durumZeynep Canli

ANKARA (AA) - Kara yollarinin yapim, bakim ve onarim çalismalari sürdürülen kesimlerinde yavas gidilmesi, trafik isaret ve isaretçilerine uyulmasi gerekiyor.

Karayollari Genel Müdürlügünün yol durumu bültenine göre, Gebze-Orhangazi-Izmir Otoyolu'nun Kocaeli-Yalova il siniri-Altinova Kavsagi 5-6. kilometrelerinde bakim ve onarim çalismasi yapiliyor. Bu nedenle Osmangazi Köprüsü Hersek Istasyonu 21 numarali genis araç seridi trafige kapatilarak, sürücüler diger seritlere yönlendiriliyor.

Bolu-Yeniçaga-Gerede yolunun 54. kilometresinde tas duvar yapim çalismalari sebebiyle Gerede-Yeniçaga-Bolu istikametinde trafik akisi tek seritten kontrollü saglaniyor.

Hatay-Reyhanli yolunun 18-20. kilometrelerindeki deprem hasari dolayisiyla ulasim servis yolundan sürdürülüyor.

Fethiye-Esen-Mugla-Antalya yolunun 102-103. kilometrelerinde (Sariyer mevkisi) heyelan islah, Aydin-Denizli yolunun 12-14. kilometrelerinde (Sarayköy Kavsagi) otoyol köprülü kavsagi, Izmit-Yalova yolunun 29-30. kilometrelerinde (Basiskele Okullar Bölgesi) yaya üst geçidi yapim çalismalari nedeniyle sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine dikkat etmeleri önem tasiyor.

Gökçebey-Yenice-Karabük yolunun 40-42. kilometrelerindeki Yalnizca Tüneli'nde elektrik-elektromekanik çalismalari sebebiyle ulasima tek seritten kontrollü izin veriliyor.

Turhal-Zile-Aydincik yolunun 32-33. kilometrelerindeki yapim çalismalari dolayisiyla ulasim kontrollü devam ediyor.

Dogankent-Torul yolunun 4-35. kilometrelerindeki Güvenlik-1, Güvenlik-2, Elcegiz ve Kirazlik tünellerinde yapilacak elektrik-elektronik sistemi bakim ve onarim çalismasi nedeniyle 24 Mart'a kadar 09.00-17.00 saatlerinde ulasim tek seritten kontrollü gerçeklestirilecek.

Kelkit Kavsagi-Erzincan-Erzurum yolunun 17. kilometresindeki Terminal Kavsagi'nda sinyalizasyon arizasindan dolayi sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine uymalari gerekiyor.