Israil'in Ben Gurion Havalimani'nda grev nedeniyle seferler durdurulduEnes Canli- Israil'in en büyük isçi sendikasi Hastadrut, "Netanyahu'nun bugün içinde yargi düzenlemesini durdurdugunu açiklamamasi halinde en kisa sürede genel greve gidilecegini" duyurdu

Israil'in Ben Gurion Havalimani'nda grev nedeniyle seferler durdurulduEnes Canli- Israil'in en büyük isçi sendikasi Hastadrut, "Netanyahu'nun bugün içinde yargi düzenlemesini durdurdugunu açiklamamasi halinde en kisa sürede genel greve gidilecegini" duyurdu

KUDÜS (AA) - Israil'in en büyük uluslararasi havalimani Ben Gurion'da hükümetin yargi düzenlemesine tepki olarak baslatilan grev nedeniyle seferler durduruldu.

Netanyahu hükümetinin tartismali yargi düzenlemesini askiya almamasi üzerine, ülke içindeki farkli meslek gruplarindan gelen tepkiler büyüyor.

Israil'deki Havalimani Çalisanlari Sendikasi, hükümetin yargi düzenlemesini askiya almamasi üzerine greve gittiklerini duyurdu. Israil basinindaki haberlere göre, Ben Gurion Havalimani'ndaki tüm seferler durduruldu.

Ülkenin en büyük isçi sendikasi Hastadrut da "Netanyahu'nun bugün içinde yargi düzenlemesini durdurdugunu açiklamamasi halinde en kisa sürede genel greve gidilecegini" duyurdu.

Israil Doktorlar sendikasi da "Netanyahu'nun tartismali yargi düzenlemesini durdurdugunu açiklamamasi halinde yarin greve gidilecegini" bildirdi.

Basbakan Netanyahu'nun ülke çapinda 13 haftadir kitlesel protestolara yol açan tartismali yargi düzenlemesini askiya alacagi yönündeki haberler koalisyon hükümetinde çatlaga neden olmustu.

Protestolarin hedefindeki Netanyahu'nun bir basin açiklamasi yaparak tartismali yargi düzenlemesinin askiya alindigini duyuracagi bildirilirken, koalisyon hükümetinin asiri sagci ortaklari bu adima karsi olduklarini duyurmustu.

Israil basini, koalisyon ortaklarindan gelen tepkiler üzerine Netanyahu'nun yapmayi planladigi basin açiklamasini erteledigini kaydetmisti.

- Netanyahu'nun Savunma Bakani'ni görevden almasi ve protestolar

Netanyahu, yargi düzenlemesinin durdurulmasi çagrisi yapan Savunma Bakani Gallant'i pazar aksami görevden almis, bunun üzerine ülke genelinde yüz binlerce Israilli sokaklara dökülmüstü.

Savunma Bakani Gallant'in çagrisina, Likud Partisi içinden de destek gelmisti.

Likud Partisi milletvekilleri Yuli Edelstein ve David Bitan, Gallant'a katilarak yasa tasarisinin durdurulmasi ve diyalog çagrisinda bulunmustu.

- Netanyahu hükümetinin tartismali "yargi reformu"

Adalet Bakani Yariv Levin, 5 Ocak'ta Yüksek Mahkemenin yetkilerini sinirlandiran ve iktidarin yargi atamalarinda söz sahibi olmasini öngören bir "yargi reformu" planladiklarini duyurmustu.

Ülke genelinde 13 haftadir on binlerce Israilli hükümetin yargi düzenlemesine karsi kitlesel protestolar gerçeklestiriyor.