Hindistan ile Ingiltere, bilim ve teknoloji alanlarinda isbirligi anlasmasi imzaladiDilara Karatas

Hindistan ile Ingiltere, bilim ve teknoloji alanlarinda isbirligi anlasmasi imzaladiDilara Karatas

ANKARA (AA) - Hindistan ile Ingiltere, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarinda isbirligini güçlendirmeyi hedefleyen anlasma imzaladi.

Ingiltere Bilim, Teknoloji ve Inovasyon Bakanligindan yapilan basin açiklamasina göre, baskent Londra'da bir araya gelen Hindistan Bilim ve Teknoloji Bakani Jitendra Singh ile Ingiliz Bakan George Freeman, isbirliginin güçlendirilmesini ve derinlestirilmesini hedefleyen anlasmaya imza atti.

Bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarinda imzalanan anlasmayla, kullanimi hizla yayginlasan yapay zeka ve iklim degisikligi gibi konularda ortak arastirma komiteleri kurularak ülkelerin kapasitesinin gelistirilmesinin amaçlandigi belirtildi.

Freeman, yaptigi açiklamada, "Hindistan, bilim ve teknoloji alanlarinda etkin güç olabilmek için hizla kendisini gelistiriyor." ifadesini kullandi.

Kapsamli ticari ve kültürel baglantilarin yani sira benzer demokratik degerleri benimsediklerini kaydeden Freeman, iki ülke arasindaki arastirma isbirligini derinlestirmek için güçlü bir platforma sahip olduklarini vurguladi.

Freeman, "Bugünkü anlasma, ortak küresel zorluklarin üstesinden gelmek için Ingiltere'nin diger etkin güçlerle isbirligini derinlestirme programimizin bir parçasi. Bu ortaklik, hem ülkelerimizin hem de dünyanin yararina olacak. Yarinin sektörlerini, sirketlerini ve islerini büyütecek." degerlendirmesinde bulundu.