Cibuti'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitleri Anma Günü programi düzenlendiÖmer Erdem

Cibuti'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitleri Anma Günü programi düzenlendiÖmer Erdem

HARTUM (AA) - Dogu Afrika ülkesi Cibuti'de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitleri Anma Günü ile 12 Mart Istiklal Marsi'nin kabulünün yil dönümleri vesilesiyle tören düzenlendi.

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiligi ev sahipliginde düzenlenen programa büyükelçilik mensuplari, Cibuti'deki Türk kuruluslarinin temsilcileri, Türk ve Cibuti vatandaslari katildi.

Etkinlikte, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler anildi.

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Cenk Uraz, törende yaptigi konusmada, "Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 108'inci yil dönümü ile Istiklal Marsi'mizin kabulünün 102'nci yil dönümünü icra etmek ve deprem felaketinde hayatini kaybedenleri anmak üzere toplanmis bulunuyoruz. Öte yandan, ülkemizde egitim gören 5 Cibutili kardesimiz de depremde yasamini yitirdi. 4 kardesimiz de halen bulunamadi. Bu vesileyle onlari da anmak istiyorum. Mekanlari cennet olsun." dedi.

Çanakkale muharebelerinin, Türk askerinin cesaretinin yani sira Türk milletinin yüce gönüllülügünü ve merhametini de dünyaya ispatladigini belirten Uraz, "Bugün Çanakkale Zaferi'mizin yani sira Çanakkale sehitlerine adli siiriyle bu zaferi ölümsüzlestiren, milletimizin vatan askini ve bagimsizlik iradesini Istiklal Marsi'nda en güzel biçimde anlatan Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy'u da saygi ve rahmetle aniyoruz." ifadelerini kullandi.

Anma programi vesilesiyle sehit diplomatlari da anan Büyükelçi Uraz, "Bugün bizlere düsen milli mücadele ruhumuzun dizelerinde ölümsüzlestigi Istiklal Marsi'mizi korumak ve gelecek nesillere aktarmaktir. Depremde hayatini kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Istiklal Marsi'mizin Sairi Mehmet Akif Ersoy ve tüm sehitlerimizi saygi ve minnetle yad ediyorum." diye konustu.