Bakan Nebati, "Bilisim Kenti Mersin Vizyon Projesi" toplantisinda konustu:Merve Özlem Çakir- "Bilisim Kenti Mersin Projemiz kapsaminda gençlerimizin bilisim alaninda egitim alarak çalisabilecegi ve yil boyunca 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilisim köyleri' kuracagiz. Atil durumdaki bazi mevcut tesisleri dönüstürerek adeta birer bilisim üssü haline getirecegiz" - "Bilisim köylerinde istihdam garantili bilisim egitim programlari düzenleyecegiz. Istihdam garantili bu egitimlerle isteyen tüm Mersinl

Bakan Nebati, "Bilisim Kenti Mersin Vizyon Projesi" toplantisinda konustu:Merve Özlem Çakir- "Bilisim Kenti Mersin Projemiz kapsaminda gençlerimizin bilisim alaninda egitim alarak çalisabilecegi ve yil boyunca 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilisim köyleri' kuracagiz. Atil durumdaki bazi mevcut tesisleri dönüstürerek adeta birer bilisim üssü haline getirecegiz"
- "Bilisim köylerinde istihdam garantili bilisim egitim programlari düzenleyecegiz. Istihdam garantili bu egitimlerle isteyen tüm Mersinl

MERSIN (AA) - Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Bilisim Kenti Mersin Projesi kapsaminda gençlerin egitim alarak çalisabilecegi ve yil boyunca 7 gün 24 saat hizmet sunacak "bilisim köyleri" kuracaklarini belirterek, "Atil durumdaki bazi mevcut tesisleri dönüstürerek adeta birer bilisim üssü haline getirecegiz." dedi.

AK Parti'nin Mersin milletvekili adayi Nebati, Milli Teknoloji Hamlesi ve Türkiye Yüzyili vizyonu dogrultusunda hayata geçirmeyi planladiklari Bilisim Kenti Mersin Vizyon Projesi'nin tanitim toplantisina katildi.

Nebati, burada yaptigi konusmada, AK Parti hükümetleri döneminde üniversite egitimi ve bilisim sektörlerine yönelik attiklari adimlardan örnekler vererek, "Bir zamanlarin Türkiye'sinde, gençlerimiz inanci yüzünden, basörtüsü veya sakali yüzünden üniversite kapilarinda adeta zulümlere maruz kalirken bugün ülkemizin dört bir yaninda TEKNOFEST ruhuyla yarinlarimizi insa ediyorlar." ifadesini kullandi.

Birçok ilde teknokentler ve tasarim merkezleri kurduklarina isaret eden Nebati, Hazine ve Maliye Bakanliginca hayata geçirilen "1 Milyon Istihdam Projesi" ile gençlere çevrim içi egitim imkanlarini genis bir yelpazede sunarak yazilimci olma firsati sunduklarini animsatti. Nebati, bu kapsamda, 3'üncü yilina giren projenin toplamda 1,5 milyon kullaniciya ulastigi bilgisini vererek, "Finansal teknolojiler alaninda da gençlerimizin istihdamini artirmak için yarin önemli bir müjde verecegiz." diye konustu.

- "Bilisim köyleri" plani

Bakan Nebati, yeni dönemde, bilisim alaninda Mersin'de gençlerin önünü daha fazla açacaklarini, böylece hem nitelikli istihdam imkanlarinin artacagini hem de teknoloji yogun üretimle Mersin'i zirvelere tasiyacaklarini dile getirdi.

Yeni dönemde Mersin'in, geleneksel sektörleri olan lojistik, tarim ve turizmin yanina teknoloji sektörünü de güçlü bir sekilde ekleyecegini vurgulayan Nebati, söyle devam etti:

"Bilisim Kenti Mersin Projemiz kapsaminda gençlerimizin bilisim alaninda egitim alarak çalisabilecegi ve yil boyunca 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilisim köyleri' kuracagiz. Atil durumdaki bazi mevcut tesisleri dönüstürerek adeta birer bilisim üssü haline getirecegiz. 7 gün 24 saat açik tutacagimiz bilisim köylerinde istihdam garantili bilisim egitim programlari düzenleyecegiz. Istihdam garantili bu egitimlerle isteyen tüm Mersinli gençlerimizi bilisim sektörüne kazandiracagiz. Yeni bilisim girisimlerinin kullanabilecegi paylasimli ofis altyapisiyla sürdürülebilir, yeni nesil bir teknopark insa edecegiz. Mevcut teknoparki iyilestirecek ve altyapisini güçlendirecegiz. Mersin Teknokent'te açilacak ofislerle sinerji olusturacak projelerin gelismesine araci olacagiz. Mersin Teknoparki'nin bölgenin en güçlü üretim merkezi olmasini saglayarak, Mersin'imizin ekonomi ve ticaretine önemli bir katki saglayacagiz."

- Ilk ve tek bilisime özel kariyer fuari

Nebati, bunlara ek olarak, bilisim sektörüne özel ulusal katilimli ilk ve tek kariyer fuarini Mersin'de düzenleyeceklerini belirterek sunlari kaydetti:

"Türkiye'de bilisim sektöründe faaliyet gösteren sirketlerin ve bu alanda istihdam edilmek isteyen insan kaynaginin bulusma merkezi bundan sonra Mersin olacaktir. Hem Mersin'de hem de çevre bölgede üretimi ve istihdami artiracak bilisim sektörüne özel tesvik ve destek programlarini da hayata geçirecegiz. Bilisim odakli girisimlerin hizlandirilmasi için bir yandan da yatirim destegi saglayacak ve yatirimci bulusmalari düzenleyecegiz. Mersin'de filizlenen girisimlerin is hayatina hizli bir sekilde kazandirilmasi için çesitli programlar düzenleyecegiz. Mersin'imize özel kitlesel bilisim yatirim fonu kurulmasini saglayacagiz. Bilisim alanindaki girisimlerin kolay ve hizli bir sekilde yatirim aldigi, yatirimcilarin sirketlere kolayca ortak olabildigi bir fon kuracagiz. Öte yandan, gençlerimize sunacagimiz tüm bu kapsayici destek ve gayretlerimizi uluslararasi bir zemine de tasiyacagiz. Akdeniz'e kiyisi olan ülkeleri davet ederek uluslararasi ve genis katilimli Akdeniz Bilisim Zirvesi ve Bilisim Fuari'ni her yil düzenleyecegiz. Bu organizasyonun, alaninda dünyanin en saygin zirve ve fuarlarindan biri olarak anilmasini saglayacagiz. Mersin'imizin güçlü oldugu tarim, turizm ve lojistik alanlarinda Bilisim Proje Yarismalari da düzenleyecegiz. Basarili projeleri kuluçka merkezine alarak hizla hayata geçirilmesini saglayacagiz. Böylece, Mersin ekonomisinin teknolojiyle ve katma degerli üretimle yepyeni ufuklara, yepyeni rekorlara dogru ilerlemesinin önünü açacagiz."