Osmaniye, Eskisehir ve Rize'den müftülük görevlileri, depremzedeleri yalniz birakmiyorMustafa Ünal Uysal,Muzaffer Çagliyaner- Depremden etkilenen Osmaniye'ye Eskisehir ve Rize'den gelen müftülük ekipleri, gida kolisi dagitimindan manevi rehberlige kadar depremzedelerin yaralarini sarmak için kentteki görevlilerle beraber çalisiyor

Osmaniye, Eskisehir ve Rize'den müftülük görevlileri, depremzedeleri yalniz birakmiyorMustafa Ünal Uysal,Muzaffer Çagliyaner- Depremden etkilenen Osmaniye'ye Eskisehir ve Rize'den gelen müftülük ekipleri, gida kolisi dagitimindan manevi rehberlige kadar depremzedelerin yaralarini sarmak için kentteki görevlilerle beraber çalisiyor

OSMANIYE (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL / MUZAFFER ÇAGLAYANER - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan Diyanet Isleri Baskanligi koordinesinde bir araya gelen 3 ilin müftülük görevlileri, Osmaniye'deki depremzedeleri yalniz birakmiyor.

Osmaniye Müftülügü görevlilerinin yani sira Eskisehir ve Rize Il Müftülügüne bagli ekipler, depremzedelerin yaralarini sarmak için çalisiyor.

Ekipler, depremin ilk günlerinden itibaren ihtiyaç sahiplerine, gençlere ve çocuklara yönelik kent genelinde çalismalarini sürdürüyor.

Gida kolisi dagitimindan manevi rehberlige kadar depremzedelerin yaninda olan ekipler, kent merkezinin yani sira ilçe ve köylerdekilere de ulasiyor. Koordinasyon merkezinde her gün bir araya gelen ekipler, ilk olarak belirlenen adreslerdeki ihtiyaci olan ailelere gida kolilerini dagitiyor.

Çalismalar kapsaminda kentteki çadir kentlerde de vatandaslarla bir araya gelen ekipler, buralarda manevi rehberlik hizmeti gerçeklestirirken, farkli yas gruplarina yönelik çalismalar da yapiyor.

Gençlere okuma ve test kitaplari dagitan ekipler, Diyanet Çocuk çadirlarinda da çocuklara yönelik etkinlikler gerçeklestiriyor.

- "Yardimlarimiz devam ediyor"

Osmaniye Il Müftüsü Ali Çakmak, AA muhabirine, depremin ardindan koordineli bir çalisma yürüttüklerini söyledi.

Yardimlarin vatandaslara ulastirilmasi noktasinda özverili çalisma yaptiklarini anlatan Çakmak, "Yardimlarimiz devam ediyor. Ihtiyaç sahiplerine ulastik, aktif bir sekilde görev aldik. Olumlu mesajlar aldik. Zor dönemlerde din görevlisi olarak her zaman sahada olmamiz gerekiyor." dedi.

- "Devletimizin tüm kurumlari sahada"

Eskisehir Il Müftüsü Bekir Gerek de depremden hemen sonra bölgeye gelerek çalismalara basladiklarini dile getirdi.

Kentteki her insana ulasmaya gayret ettiklerine deginen Gerek, söyle konustu:

"Sokak ve caddeleri gezerek esnaf ziyaretinde bulunduk. Vefat edenler için Kur'an-i Kerim okuduk, dua ettik. Sunu gördük, vatandaslarimiz 'Iyi ki Diyanet var' diyor. Çok büyük memnuniyet duyduklarini, hayata yeniden tutunma noktasinda moral, motivasyon oldugunu bizatihi yasadik. Devletimizin tüm kurumlari sahada. Ekipler fedakarca çalismaya devam ediyor. Diyanet Isleri Baskanligimiz sahada etkin sekilde vardi. Vatandaslar, 'Yalniz olmadigimizi anladik' diyorlar. Istisnasiz her insana dokunduk."

Gerek, Osmaniye'nin yani sira ilçe ve köylerde de çalismalar gerçeklestirdiklerini ve çok sayida insana ulastiklarini belirtti.

Rize Il Müftüsü Naci Çakmakçi, deprem bölgesinde yasayanlarin moral ve motivasyonlarini yüksek tutmak amaciyla çalistiklarini söyledi.

Birlik ve beraberlik içerisinde çalismalarina devam ettiklerini belirten Çakmakçi, "Güçlü bir milletiz. Vatandaslarimiz 'tek yürek' olarak hareket etti. Bizler buradayiz. Aciyi yasayan kardeslerimizle, ayni aciyi hissediyoruz. Onlarin acilarini azaltmaya çalisiyoruz. Tüm kesimlerin gönüllerine dokunmaya çalisiyoruz." sözlerine yer verdi.