Nikaragua, Papa'nin "Hitler" benzetmesi nedeniyle Vatikan'la iliskilerini askiya alacakMurat Karadag

Nikaragua, Papa'nin "Hitler" benzetmesi nedeniyle Vatikan'la iliskilerini askiya alacakMurat Karadag

MANAGUA (AA) - Nikaragua hükümeti, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Baskani Papa Franciscus'un, ülkenin Devlet Baskani Daniel Ortega hakkindaki sözleri nedeniyle Vatikan ile iliskilerini askiya almayi planladigini duyurdu.

Nikaragua Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, Papa Fransciscus'un Devlet Baskani Ortega hakkindaki ifadeleri üzerine, "Nikaragua Cumhuriyeti ile Vatikan Devleti arasindaki iliskilerin askiya alinmasi önerildi." degerlendirmesine yer verildi.

Adinin açiklanmasini istemeyen Vatikan'dan bir kaynak ise Nikaragua'nin diplomatik temsilciliklerin çift tarafli olarak kapatilmasini talep ettigini söyledi.

Papa Fransciscus, geçen hafta Arjantin basinina verdigi demeçte, Nikaragua hükümetini, "Dengesiz bir devlet baskani tarafindan yönetilen kaba bir diktatörlük" olarak tanimlamisti.

Nikaragua'nin kilise ve Hristiyan din adamlarina yönelik tutumunu elestiren Papa, "Bu, yasadigimizin disinda bir sey. Sanki 1917 Komünist döneminde veya 1935 Hitler diktatörlügünde yasiyoruz." ifadelerini kullanmisti.

Devlet Baskani Ortega, Katolik Kilisesini, kendisini devirmeye çalisan muhaliflere destek vermekle suçluyor.