KKTC Cumhurbaskani Tatar, Hacettepe Üniversitesi'nde beyaz önlük giyme törenine katildiCan Efesoy,Mehmet Sah Yilmaz

KKTC Cumhurbaskani Tatar, Hacettepe Üniversitesi'nde beyaz önlük giyme törenine katildiCan Efesoy,Mehmet Sah Yilmaz

ANKARA (AA) - Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Türkiye'nin en parlak ögrencilerinden seçilen gelecegin doktorlariyla birlikte olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Doktor oldugunuzda umut olursunuz, öncü olursunuz, aydinlik kimliginizle bulundugunuz cografyada kendi halkiniza, insaniniza umut vadedersiniz." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Sihhiye Yerleskesi'nde düzenlenen tip fakültesi birinci sinif ögrencilerinin beyaz önlük giyme törenine, KKTC Cumhurbaskani Tatar, Altindag Belediye Baskani Asim Balci, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ve Hacettepe Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Deniz Demiryürek, ögretim üyeleri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Törende konusan Cumhurbaskani Tatar, Türkiye'nin en parlak ögrencilerinden seçilen gelecegin doktorlariyla birlikte olmaktan memnuniyet duydugunu söyledi.

Tatar, "Doktor oldugunuzda umut olursunuz, öncü olursunuz, aydinlik kimliginizle bulundugunuz cografyada kendi halkiniza, insaniniza umut vadedersiniz." diye konustu.

Türkler ve Kibris Türkleri'nin ortak bir mücadele verdigine isaret eden Tatar, Kibrisli doktorlarin Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerini tedavi etmek için Çanakkale Cephesi'ne gittigini vurguladi.

Tatar, Kibris Türklerinin lideri Dr. Fazil Küçük'ün, köy ve mahalleleri dolasarak insanlari örgütledigini ve onlara direnç verdigini, KKTC'nin kurulmasi için verilen mücadeleye büyük katkisi oldugunu kaydetti.

Beyaz önlük giymenin saflik, aydinlik, fedakarlik, özveri ve insan sevgisini beraberinde getirdiginin altini çizen Tatar, "Insallah sizler gelecekte Ibn-i Sinalar, Aziz Sancarlar ve Ihsan Dogramacilar olursunuz." dedi.

Tatar, Türkiye'nin tip fakülteleri, hastaneleri ve doktorlarinin basarisina isaret ederek, Ingiltere'de yasayan Kibris Türklerinin tedavi için Türkiye'ye geldigini söyledi.

Rektör Güran ise beyaz önlügün safligi, temizligi ve profesyonelligi temsil ettigini vurgulayarak, ögrencilerin bu önlügün kiymetini ve agirligini asla akillarindan çikarmamasi gerektigini dile getirdi.

Güran, Hacettepe Üniversitesinin tip egitimde öncü oldugunu, uluslararasi derecelendirmelerde üst siralarda bulundugunu kaydetti.

Konusmalarin ardindan beyaz önlük giydirme töreni yapildi. Tatar, ögrencilerden birine temsilen önlük giydirdi.

Törenin sonunda ögrenciler, hekimlik andini okudu.