Iran'da muhaliflerin düzenledigi çevrim içi konferansin bazi katilimcilari tutuklandiAhmet Dursun

Iran'da muhaliflerin düzenledigi çevrim içi konferansin bazi katilimcilari tutuklandiAhmet Dursun

ANKARA (AA) - Iran'da ülke yönetimine muhalif sivil ve siyasi aktivistlerin katilimiyla çevrim içi düzenlenen konferansin katilimcilarinin bir kisminin tutuklandigi bildirildi.

Sosyal ag uygulamasi "Clubhouse" üzerinden geçen hafta gerçeklestirilen, ülke içi ve disindan sivil ve siyasi aktivistlerin katilimiyla düzenlenen "Iran'i Kurtarmak Için Diyalog Konferansi" adi verilen toplantinin ardindan katilimcilar hakkinda adli islemler baslatildi.

Iran'da devlete ait Cam-i Cem gazetesinin internet sitesinde yayimlanan habere göre, ev hapsinde tutulan muhalif lider Mir Hüseyin Musevi'nin danismanlari oldugu belirtilen Ali Riza Behesti ile Gurban Behzadiyannejad da bu kisiler arasindaydi.

Haberde, söz konusu muhalif isimlerin çevrim içi konferansta konusma yaptiklari ve "Fransa'da yasayan devrim karsiti Erdesir Emir Ercümend ile iliskileri oldugu" ifade edildi.

Ülke medyasina yansiyan haberlerde adli takibatin ardindan söz konusu iki ismin tutuklandigi ve konferansin katilimcilarina yönelik gözalti ve tutuklamalarin devam ettigi aktarildi.

Reformculara yakin çizgisiyle bilinen Sark gazetesinin haberinde de konferansin konusmacilarindan reformist siyasi aktivist Abdullah Momeni'nin de gözaltina alindigi kaydedildi.

"Iran'i Kurtarmak Için Diyalog Konferansi" adli çevrim içi etkinlik 21-22 Nisan'da gerçeklestirilmisti.