Sirnak'tan deprem bölgesine giden ögretmenler 1500 çocugu etkinliklerle bulusturduEkrem Payan- Ögretmen Erdem Bakkal: - "Çocuklardan aldigimiz olumlu tepkiler bizleri çok mutlu etti. Bir nebze de olsa yüzlerini güldürdük, acilarini dindirmeye çalistik"

Sirnak'tan deprem bölgesine giden ögretmenler 1500 çocugu etkinliklerle bulusturduEkrem Payan- Ögretmen Erdem Bakkal:
- "Çocuklardan aldigimiz olumlu tepkiler bizleri çok mutlu etti. Bir nebze de olsa yüzlerini güldürdük, acilarini dindirmeye çalistik"

SIRNAK (AA) - Sirnak'tan deprem bölgesi Gaziantep ve Adiyaman'a giden ögretmenler, 1500 çocuk için çesitli etkinlikler düzenledi.

???????Il Milli Egitim Müdürlügü Arastirma Gelistirme Birimi, "asrin felaketi" olarak nitelendirilen 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerden etkilenen bölgelerde çocuklara psikososyal destek vermek amaciyla çalisma gerçeklestirdi.

Bu kapsamda görevlendirilen 9 kisilik ögretmen grubu, depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdagi ilçesi ve Adiyaman'in kirsal kesimlerindeki çocuklar için çesitli etkinlikler düzenledi.

Ekipler, 13 gün süren ve masal etkinligi için kullanilan "masalbüs" adi verilen mobil aracinda kullandigi etkinliklerde 1500 çocugu, gökyüzü gözlem, sinema, yüz boyama, zeka oyunlari, masal okuma gibi etkinliklerle bulusturdu.

Ögretmen Erdem Bakkal, AA muhabirine, depremden etkilenen çocuklara psikososyal yönden destek olmak amaciyla etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Düzenledikleri etkinliklerle 1500 çocuga ulastiklarini belirten Bakkal, "Buradan giderken onlara çesitli oyuncaklar götürdük. Mobil aracimizla kirsal bölgelere de gitmeye çalistik. Çocuklardan aldigimiz olumlu tepkiler bizleri çok mutlu etti. Bir nebzede olsa yüzlerini güldürdük, acilarini dindirmeye çalistik." dedi.

Ögretmen Abdi Cihad Canan da deprem bölgesindeki çocuklara annelerin ördügü patik, atki ve bere gibi hediyeler de verdiklerini dile getirdi.

Etkinliklere katilan çocuklarin ve ailelerinin memnuniyet duydugunu aktaran Canan, desteklerinden dolayi Sirnak Valiligi'ne tesekkür etti.