Japon ögrenciler Türkiye'deki depremzedelere destek mesajlari gönderdiAhmet Furkan Mercan

Japon ögrenciler Türkiye'deki depremzedelere destek mesajlari gönderdiAhmet Furkan Mercan

TOKYO (AA) - Japonya'da baskent Tokyo Metropol Valiligine bagli okullardaki lise ve ortaokul ögrencileri, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenlere destek mesajlari paylasti.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiligi, Tokyo Metropol Valiligine bagli okullarda egitim gören Japon ögrenci gruplarinin Türkiye'deki depremzedelere destek için hazirladiklari videoyu paylasti.

Videoda Japon ögrencilerin Türkçe, Ingilizce, Japonca ve isaret diliyle duygusal destek mesajlarini hem yazili hem sözlü olarak ifade ettikleri görüldü.

Asuka Lisesinden ögrenciler, "Biz de bunu yasadik ve o günleri geride biraktik. Türkiye için dua et. Güçlü kal. Sizin de bunu atlatacaginizdan eminiz. Sizin için ellerimizi birlestiriyoruz. Sizi seviyoruz." mesajlari paylasti.

Tachikawa Kokusai Koleji ögrencileri, mesajlarinda "Bazen zorluklarla karsi karsiya kaliriz. En kisa zamanda toparlanmanizi diliyoruz. Buna inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Shinobugaoka Lisesi ögrencileri, "Japonya'dan sizlere destegimizi gönderiyoruz. Bahtin açik olsun Türkiye." ifadelerine yer verdi.

Tokyo Valiligi Isitme Engelliler Okullari ögrencileri Chuo, Katsushika ve Tachikawa ise isaret diliyle verdikleri mesajlarda, "En kisa sürede toparlanmanizi dileyerek kalbimizle sizin için dua ediyoruz." temennisinde bulundu.

Minami Tama Ortaögretim Okulu ögrencileri, "Su anda her yer kapkaranlik gibi gelse de bir gün her yer mutlaka yeniden aydinlanacak. Sizinleyiz. Yilma, asla vazgeçme. Iyi sanslar." mesajlarini paylasti.

Hakuo Lisesi ögrencileri, "Türkiye'ye olan minnetimizi unutmadik. Simdi yardim etme sirasi bizde. Japonya'dan sizlere destegimizi gönderiyoruz. Sizinleyiz." ifadelerini kullanirken, Oshukan Ortaokulu ögrencileri, "Yalniz degilsiniz. Dualarimiz sizinle." dedi.

Fuchu Teknik Lisesi ögrencileri, "Türkiye ve Japonya'nin 100 yili askin dostlugu var. Büyük Dogu Japonya Depremi'nden sonra Türkiye'den içten destek aldik. Simdi Türkiye'ye yardim etme sirasi bizde. Çok sayida depremin yasandigi ülkeler olarak elimizden geleni yapalim. Ha gayret." mesajlarini paylasti.

Kogei Lisesi ögrencileri, Türk bayragiyla çektikleri videoda, "Türkiye'deki sevgili kardeslerimiz umudunuzu kaybetmeyin. Sizi seviyoruz. Zor zamanlar geçirdiginizi biliyoruz ama asla yilmayin lütfen. En kisa zamanda zor günleri atlatmanizi diliyoruz. Imkanlarimiz sinirli olsa da sizler için yardim topluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Mitaka Ortaokulu ögrencileri, mesajlarinda, "Her seyin yakin zamanda daha iyi olmasini umuyoruz. Sizinleyiz. Bugünleri asacagiz. Tek bir takim olmanin tam zamani. Dualarimiz onlarla" dedi.

Fuchie Lisesi ögrencileri de Türk depremzedelere yönelik hazirlanan bagis kutulariyla fotograf çektirdi.