Istanbul'daki taksi, minibüs ve kamyon soförlerinden Malatya'daki depremzedelere yardim tiriZeynep Rakipoglu

Istanbul'daki taksi, minibüs ve kamyon soförlerinden Malatya'daki depremzedelere yardim tiriZeynep Rakipoglu

ISTANBUL (AA) - Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligine bagli taksi, minibüs, kamyon ile servis soförlerinin bagislariyla alinan gida ve temizlik malzemelerinin bulundugu yardim tiri, 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Malatya Battalgazi'ye gönderildi.

Bagcilar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, "asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan depremzedelerin yaralari sarilmaya devam ediyor. Deprem bölgesine yardim eli uzatanlardan biri de Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi oldu.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligiyla görüsme yapan Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi yetkilileri, kendilerine bagli ulasim sektörü çalisanlarinin depremzedeler için bagis yapmak istediklerini iletti.

Bakanligin da destegiyle Istanbul'da hizmet veren taksi, minibüs, kamyon ve servis soförleri aralarinda para topladi. Yapilan bagislarla temin edilen gida maddeleri ve temizlik malzemeleriyle bir tir dolduruldu.

Malatya'nin Battalgazi ilçesine gidecek araç, Bakirköy'den yola çikti. Ugurlama törenine Ulastirma ve Altyapi Bakanligi 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ile Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskan Vekili Engin Türkmen katildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, organizasyonda emegi geçenlere tesekkür ederek, deprem sürecinde hükümet, belediyeler, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslarla birlikte çok güzel bir yardim seferberligi gerçeklestirildigini belirtti.

Özdemir, Istanbul esnaf odalarinin ulasim birimindeki personellerinin destegiyle yardim tirini kardes belediye olan Battalgazi ilçesine gönderdiklerini kaydetti.