ABD'de 6 kisinin öldürüldügü okuldaki silahli saldirinin ardindan bayraklar yariya indirilecekTugçenur Akgün

ABD'de 6 kisinin öldürüldügü okuldaki silahli saldirinin ardindan bayraklar yariya indirilecekTugçenur Akgün

NEW YORK (AA) - ABD'de Tennessee eyaletinde bir ilkokula düzenlenen silahli saldirinin ardindan ülke genelinde tüm bayraklarin yariya indirilecegi belirtildi.

ABD Baskani Joe Biden, Tennessee eyaletinde bir ilkokula düzenlenen ve 3'ü çocuk 6 kisinin silahli saldirida hayatini kaybetmesinin ardindan ülke genelinde Beyaz Saray dahil tüm kamu binalarinda, askeri garnizonlarda ve donanma gemilerinde bayraklarin 31 Mart gün batimina kadar yariya indirilmesi talimatini verdi.

Buna göre, ABD'nin tüm büyükelçilikleri, elçilikleri ve konsolosluk ofisleri, askeri üsler ve donanma istasyonlari dahil yurt disindaki merkezlerinde de ayni tarihe kadar bayraklar yariya indirilecek.

ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde bulunan The Covenant adli özel Hristiyan okulunda düzenlenen silahli saldirida 3'ü çocuk 6 kisi hayatini kaybetmisti.

Metro Nashville Polis Departmani, üzerinde 2 uzun namlulu silah ve bir tabanca bulunan saldirganin olay yerinde öldürüldügünü bildirmisti. Polis, saldirganin kendisinin de ayni okuldan mezun olan 28 yasindaki Audrey Elizabeth Hale isimli bir kadin oldugu bilgisini paylasmisti.