Invamed'den dirençli hipertansiyon tedavisi için Delta Modülatör RDN cihazi Ugur Aslanhan- Invamed Delta Modülatör RDN tedavisiyle, düzenli ilaç kullanimina ragmen düsmeyen dirençli tansiyon kontrol altina alinarak, hastalarda kalici, uzun süreli bir kan basinci kontrolü saglaniyor

Invamed'den dirençli hipertansiyon tedavisi için Delta Modülatör RDN cihazi Ugur Aslanhan- Invamed Delta Modülatör RDN tedavisiyle, düzenli ilaç kullanimina ragmen düsmeyen dirençli tansiyon kontrol altina alinarak, hastalarda kalici, uzun süreli bir kan basinci kontrolü saglaniyor

ISTANBUL (AA) - Invamed, ilaç tedavisine cevap vermeyen dirençli hipertansiyon hastaliginin tedavisinde kullanilmak amaciyla Delta Modülatör Renal Denervasyon (RDN) cihazi üretti.

Invamed'den yapilan açiklamaya göre, hipertansiyonun belirtileri arasinda yorgunluk, halsizlik, idrara sik çikma, bas agrisi ve kulak çinlamasi sik karsilasilan rahatsizliklar bulunuyor.

Bu rahatsizliga sahip yetiskinlerin tahminen yüzde 46'si hastaligindan habersiz olarak yasiyor. Halk arasinda da "sessiz katil’ olarak bilinen bu hastalik, teshis edilip kontrol altina alinmadigi takdirde birçok kisinin ölümüne sebebiyet verebiliyor.

Bu yil itibariyla 7,8 milyar kisiye ulasan dünya nüfusunda, 1,2 milyar kisinin hipertansiyon hastaligi ile mücadele ettigi tahmin ediliyor. Yapilan arastirmalar, hipertansiyonla yasayan yetiskin sayisinin son 30 yilda iki katina çiktigini gösteriyor.

Hipertansiyon hastaliginin sebepleri arasinda genetik yatkinlik, yanlis beslenme aliskanliklari, asiri tuz tüketimi, hareketsiz bir yasam sürdürmek, sigara ve alkol tüketimi yer aliyor. Hipertansiyon hastaligi tedavi edilmedigi takdirde kalp, beyin, böbrek, göz ve atardamarlara büyük zararlar veriyor.

- Hastalarda kalici, uzun süreli bir kan basinci kontrolü saglaniyor

Bazi hipertansiyon vakalarinda biri diüretik olmak üzere 3 antihipertansif ilaç, maksimum dozda ve gerekli siklikta kullanilmasina ragmen tansiyon hedefi istenilen degerlerin altina düsmüyor. Bu tip hipertansiyon tipta "dirençli hpertansiyon’ olarak tanimlaniyor.

Invamed tarafindan ilaç tedavisine cevap vermeyen dirençli hipertansiyonu tedavi etmek üzere AR-GE laboratuvarlarinda gelistirilen Delta Modülatör RDN cihazinin üretimi gerçeklestirildi.

Modülatör RND jeneratörü, islem sirasinda kontrollü radyo frekans enerjisini iletmek için Modülatör RDN kateteri ile birlikte çalisiyor. Yaklasik 1 saat süren minimal girisimsel operasyonda hasta, hafif anestezi altinda uyutuluyor. Kasik atardamarindan katater yardimiyla böbreklerin içine girilerek hastanin tansiyonunu yükselten sempatik sinirler zayiflatiliyor.

Delta Modülatör RDN kateteri, elektrotlari 360 derecelik ablasyon olusturacak sekilde konumlandiriyor ve tam denervasyon olasiligini en üst düzeye çikarmak için sinirlerin arter lümenine yakin oldugu böbrek dallarini tedavi ediyor.

Invamed Delta Modülatör RDN tedavisiyle, düzenli ilaç kullanimina ragmen düsmeyen dirençli tansiyon kontrol altina alinarak, hastalarda kalici, uzun süreli bir kan basinci kontrolü saglaniyor.