realme, 10 serisinin ilk ürününü tanittiGökhan Yildiz- realme 10, 8 GB'a kadar sanal RAM sunarak, RAM depolama alanini maksimum 16 GB'a kadar genisletiyor

realme, 10 serisinin ilk ürününü tanittiGökhan Yildiz- realme 10, 8 GB'a kadar sanal RAM sunarak, RAM depolama alanini maksimum 16 GB'a kadar genisletiyor

ISTANBUL (AA) - realme, 10 serisinin ilk ürünü olan realme 10'u piyasaya sürdü.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, realme'nin yeni serisinin ilk ürünü realme 10, MediaTek G99 ve 90Hz AMOLED ekran kombinasyonuna sahip.

realme 10'un avantajlarindan biri de MediaTek G99 ile kullanicilara deneyim sunmasi.

Corning Gorilla Glass 5 ile korunan ekran parlak gün isiginda net görüs için 1000 nit olan en yüksek parlakliga ulasiyor.

Güçlü ve yetkin bir SoC sayesinde realme 10, gelistirilmis güç performansi ile daha az gecikme ve sorunsuz sistem performansi sunuyor.

CPU performansi yüzde 25, GPU performansi yüzde 78 oraninda iyilestirilmis olan yeni telefonda, 6 nm teknolojileri sayesinde genel güç tüketimi de yüzde 20 oraninda azaltildi.

Telefonun 8+256 GB varyanti altinda test edilen AnTuTu skoru ise 400 bin 84'e ulasarak piyasadaki tüm G99 destekli akilli telefonlar arasinda en yüksegi oldu.

Oyun deneyimin keyfini ulasilabilir kilan realme 10, dengeli modda 40 fps'de PUBG oyununu destekliyor. Ayrica PUBG oyunlari için 9,41 saate kadar bekleme süresi sunarak sorunsuz ve gecikmesiz uzun oyun oturumlari sagliyor.

realme 10, sorunsuz sistem deneyimini bir üst seviyeye tasimak için çekilen 64 binden fazla fotograf için büyük depolama alani saglayabilen 8+256 GB büyüklügünde RAM ve ROM sunuyor.

Kullanicilar ayrica bunu, 1 TB'a kadar harici depolama ile genisletme imkanina da sahip. LPDDR4X ve UFS 2.2 ise daha hizli uygulama baslatma, daha hizli dosya okuma ve yazma hizi ve oyunlarda saniye basina daha istikrarli bir kare hizi ile eMMC özellikli benzerlerinden daha iyi performans gösteriyor.

realme 10, 8 GB'a kadar sanal RAM sunarak, RAM depolama alanini maksimum 16 GB'a kadar genisletiyor ve kullanicilarin favori uygulamalari arasinda sorunsuzca gezinebilmeleri için bekleme modunda 18 uygulamaya kadar izin veriyor.

Yonga seti ve depolama destegi sayesinde realme 10, bu standarttaki yüksek akicilik derecesi olan TÜV SÜD 36 Aylik akicilik derecesi A ile sertifikalandirilan tek segment ürünü oldu. realme 10'un sorunsuz çalismasini saglamak için titiz bir yaslandirma süreci, tekrarlanan uygulama baslatma ve dosya yükleme testleri gerçeklestirildi.

realme 10, tüm gün yeterli kullanim için 5000 mAh'lik bir pil ve 28 dakikada pilin yüzde 0'dan yüzde 50'ye hizli bir sekilde yeniden artirilmasi için 33W hizli sarj sunuyor.

realme 10, bu bataryayi 7,95 milimetrelik ince bir gövdeye sigdirarak bugüne kadar üretilen en ince realme telefon olma özelligine de sahip. Ayrica, telefon 178 gram agirliginda ve uzun oyun seanslarinda bile rahat bir tutus deneyimi sagliyor.