Bakan Soylu, Kagithane'de STK'lerle kahvalti programinda bir araya geldi: Hikmet Faruk Baser- "Kiliçdaroglu 'Ben Alevi'yim.' diyor. Onu biliyoruz. Bir de diyor ki 'Ben Hak Muhammed Ali'nin yolundan geliyorum.' Hak Muhammed Ali'nin yolunda erkegin erkekle kadinin kadinla evlenmesi var mi? Terör örgütüne sirtini dayayip onunla beraber iktidara gitmek, bu canilerle bu katillerle iktidara gitmek var mi?"- "Dün aksam Diyarbakir ailelerinden birisinin daha evladini terör örgütünden ikna ettiler, geld

Bakan Soylu, Kagithane'de STK'lerle kahvalti programinda bir araya geldi: Hikmet Faruk Baser- "Kiliçdaroglu 'Ben Alevi'yim.' diyor. Onu biliyoruz. Bir de diyor ki 'Ben Hak Muhammed Ali'nin yolundan geliyorum.' Hak Muhammed Ali'nin yolunda erkegin erkekle kadinin kadinla evlenmesi var mi? Terör örgütüne sirtini dayayip onunla beraber iktidara gitmek, bu canilerle bu katillerle iktidara gitmek var mi?"- "Dün aksam Diyarbakir ailelerinden birisinin daha evladini terör örgütünden ikna ettiler, geld

ISTANBUL (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Alevi" basligiyla ilgili paylasimina iliskin "'Ben Alevi'yim.' diyor. Onu biliyoruz. Bir de diyor ki 'Ben Hak Muhammed Ali'nin yolundan geliyorum.' Hak Muhammed Ali'nin yolunda erkegin erkekle kadinin kadinla evlenmesi var mi? Terör örgütüne sirtini dayayip onunla beraber iktidara gitmek, bu canilerle bu katillerle iktidara gitmek var mi?" dedi.

AK Parti Istanbul milletvekili adayi Soylu, Kagithane'de STK'ler ile kahvalti programinda bir araya geldi. Burada konusan Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 21 yildir Türkiye Yüzyili altyapisini hazirladigini söyledi.

Türkiye'nin en temel meselelerinden cari açigin en büyük payinin enerjiden, alinan petrol ve dogal gazdan kaynaklandigini dile getiren Soylu, "Türkiye enerjisini kendisi üretirse hem cari açigini hem enflasyonunu bir tarafa atmis hem yüksek faiz ödemelerini bitirmis hem de ayni zamanda en önemli meselelerinden birisini yapmis olacak. Oraya ayiracagi parayi üretimine, sosyal devlet anlayisina, gençlerimize ve gelecek Türkiye'sine ayiracak. Bugün Mersin'de nükleer santralin ilk etabinda kendi enerjimizi nükleer enerjiyle üretebilecegimiz adimin birincisi atilmaktadir." diye konustu.

Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 4 yil büyüksehir belediye baskanligi yaptigi dönemde Istanbul'un su sorununu çözmek için isale hatlarinin ve barajlarin onarildigini, yeni baraj yapildigini, su kaçaklarinin giderildigini ve kentin su derdinden kurtarildigini anlatti.

Temizlenen Haliç'in Istanbul'un göz bebegi haline geldigini dile getiren Soylu, "Bizim hayatimiza metrolarla Istanbul'un tarihi eserleriyle bize birakilan miraslarla Istanbul'u bulusturmakla dokundu. Peki 4 yildir Istanbul'da bir belediye baskani var. 4 yildir hayatiniza dokunan ne yaptilar? Bir tek sey söyleyin ya. Simdi bunlar Türkiye'de iktidara talipler. Ankara'da ne yaptilar? Izmir'de ne yaptilar?" ifadelerini kullandi.

- "Hatay'daki enkaz kaldirma çalismalari 3 Mayis'ta tamamlanacak"

Bakan Soylu, 6 Subat'ta Türkiye'nin bir depremle karsi karsiya kaldigini animsatarak, deprem bölgesinden herkesin ayrildigini, ancak devletin, belediyelerin ve STK'lerin kaldigini anlatti.

Deprem bölgesindeki vatandaslarin sonuna kadar yanlarinda olacaklarini vurgulayan Soylu, söyle devam etti:

"Su anda agir hasarli binalarin enkaz kaldirma çalismalari basladi. Öteki enkazlari bitirdik, bir tek Hatay'da kaldi. Onu da 3 Mayis'ta tamamlayacagiz. Valilerimiz orada, her türlü imkanlari kendilerine veriyoruz. 2 ile 3 gün kendi illerinde oluyorlar seçim güvenligini tesis edebilmek için, ardindan 4 gün de o bölgelerde çalismalarini bütün arkadaslarimiz gerçeklestiriyor. Bir vatandasimizin bir eksigini gidermek bizim temel görevimizdir. Onlarin basini sicak yuvaya koymadan onlari yalniz birakmayacagiz, yanlarindan ayrilmayacagiz. 1 yil içerisinde hepsinin basini sicak yuvaya hep beraber sokmus olacagiz."

- "Tayyip Erdogan gitsin, diyenler, onun yerine neyi koyacaksiniz?"

Soylu, daha önce Karadeniz'de bulunan teröristlerden bugün bir tane bile kalmadigini belirterek, Eren Bülbül'ün intikaminin alindigi, teröristlerden arindirilan Gabar Dagi'nda da 8 bin 900 varil petrol çikarildigini anlatti. Sirnak'in petrol sehri oldugunu dile getiren Soylu, "Gabar-1 kuyusunda Suudi Arabistan kalitesinde petrol çikti. Daha yeni basladik." diye konustu.

Türkiye'nin Afrin'de operasyona giderken Almanya'nin tanklarini kullanamayacagimizi söyledigini aktaran Soylu, Türkiye'nin su an dünyanin en kaliteli ve nitelikli tankini yapabildigini anlatti.

Altay tankinin Türk Silahli Kuvvetlerine teslim edildigini belirten Soylu, "Türkiye savunma sanayisinde bir adimini daha gerçeklestirmis oldu. Bu bizim için bizden sonraki nesiller için Türkiye'ye yapilmis en önemli altyapi yatirimlardan birisidir. En önemlisi caydirici bir güçtür." dedi.

Bakan Soylu, muhalefetin "Tayyip Erdogan'in gitsin" söyleminde bulundugunu ifade ederek, söyle konustu:

"Kuzey Irak'ta ve Kuzey Suriye'de terör devletini kurdurmak isteyenleri mi koyacaksiniz? 'Tayyip Erdogan gitsin' diyenler, onun yerine neyi koyacaksiniz? Yillarca aile yapimiz bizi ayakta tuttu, binbir badireden geçtik. Aile yapimizda dayanisarak, annemizle babamizla teyzemizle dedemizle halamizla beraber ayakta durduk. Simdi diyorlar ki 'Erkekle erkek evlenecek, kadinla kadin evlenecek.' Bunu Türkiye'ye getirecekler. Tayyip Erdogan gitsin de yerine bunlar mi gelsin? Peki Tayyip Erdogan gitsin de yerine kim gelsin? Bunu sormak istiyorum. 15 Temmuz'u kim yapti bu ülkede? FETÖ. Kimin için yapti? Amerikan için yapti. Simdi diyorlar ki 'FETÖ'den devletten attiklarimizin tamamini FETÖ'den tekrar devlete getirecegiz, devleti tekrar onlara teslim edecegiz.' diyorlar. Tayyip Erdogan gitsin de FETÖ'cüler tekrar devlete hakim mi olsunlar, tekrar o karanlik günleri mi yasayalim, tekrar Türkiye'de bombalar patlatsin, tekrar Türkiye'de FETÖ, PKK isbirligi mi yapilsin? Dün aksam Diyarbakir ailelerinden birisinin daha evladini terör örgütünden ikna ettiler, geldi, simdi adalete teslim oluyor. Terör örgütünün içini söküyoruz. Peki Diyarbakir Anneleri orada niye oturuyorlar? Çünkü evladi HDP'den, evladi belediyedeki festivallerden ve belediyeden PKK'ya gitmis. 'Tayyip Erdogan gitsin, Dogu ve Güneydogu yine karissin' diyenlere bu milletin verecegi cevabi elbette ki bu milletin kanaatine, takdirine ve onayina birakmak lazim."

- "Anadolu'nun pazarligini büyükelçilerle yapanlara Türkiye'yi teslim etmeyin"

Soylu, Recep Tayyip Erdogan'in sadece Türkiye'nin altyapisini güçlendirmedigini, ayni zamanda Türkiye'de büyük bir zihniyet devrimi de insa ettigini vurguladi.

Türkiye'de Tayyip Erdogan'dan önce insanlarin 'Ben Kürt'üm' diyemedigini belirten Soylu, sunlari dile getirdi:

"Simdi herkes kendisini ifade ediyor. Bu Tayyip Erdogan'in Türkiye'ye verdigi öz güvenin, demokrasinin, özgürlügün, insanlarin kendini tanimlamasinin bir sonucudur. Bu ülkede insanlar ben Alevi'yim diyemezlerdi Tayyip Erdogan'dan önce. Bugün Kiliçdaroglu 'Ben Alevi'yim' diyor. Onu biliyoruz, herkes biliyor zaten. Bir de diyor ki 'Ben Hak Muhammed Ali'nin yolundan geliyorum'. Allah'inizi severseniz size sormak istiyorum, Hak Muhammed Ali'nin yolunda erkegin erkekle kadinin kadinla evlenmesi var mi? Hak Muhammed Ali'nin yolunda terör örgütüne sirtini dayayip onunla beraber iktidara gitmek, bu canilerle bu katillerle iktidara gitmek var mi? Hak Muhammed Ali'nin yolunda bu ülkenin yillarca canini acitanlara, tutsaklar deyip 'Tutsaklari, iktidara gelince serbest birakacagim.' demek var mi? Hak Muhammed Ali'nin yolunda bu ülkenin askerine, polisine, savcisina, Türk Silahli Kuvvetlerine 'Sen uyusturucu kaçakçisisin, sen söylesin, böylesin.' diye iftira atmak, hakaret etmek var mi Allah'inizi severseniz?"

Soylu, her seyi istismar eden, hiçbir seye inanmayan, hiçbir seyde samimiyeti olmayan bir güruhla karsi karsiya kaldiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bir tarafta 15 Temmuz gecesi tanklarla anlasip Bakirköy'de eve gidip ayak ayak üstüne oturup orada maç seyreder gibi 15 Temmuz darbesini seyreden bir Cumhurbaskani adayi, diger tarafta da uçak havadayken Amerika'nin uçagin bütün rotasini açik ettigi, yani 'Vurun bu uçagi.' dedigi, aslinda büyük bir katliami aradigi, 'Ölümüne, ölümüne' deyip milletine sahip çiktigi bir cumhurbaskani adayi. Bu ülkede yirmi 21 yildir millet adina irade ortaya koyan Tayyip Erdogan'i size emanet ediyoruz. Tayyip Erdogan size emanettir. Bir taraftan Anadolu'nun mayasini siki siki tutmaya çalisanlar, bir taraftan Anadolu'nun pazarligini büyükelçilerle yapanlar. Bunlara Türkiye'yi teslim etmeyin."