Savunma Sanayii Medya Zirvesi, Teknopark Ankara'da toplandiMerve Özlem Çakir- SASAM Baskani Volkan Öztürk: - "Zirveyi, savunma sanayisi sektörünün taraflari olan firmalari ve basini bir araya getirerek tanismalarini ve tecrübe paylasimini saglamak için hayata geçirdik" - Ivedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Baskani Hasan Gültekin: - "Savunma sanayisi sektörü, dogasi geregi hassas bilgiler içeren bir alandir, yanlis haberler veya eksik bilgiler, ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle

Savunma Sanayii Medya Zirvesi, Teknopark Ankara'da toplandiMerve Özlem Çakir- SASAM Baskani Volkan Öztürk:
- "Zirveyi, savunma sanayisi sektörünün taraflari olan firmalari ve basini bir araya getirerek tanismalarini ve tecrübe paylasimini saglamak için hayata geçirdik"
- Ivedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Baskani Hasan Gültekin:
- "Savunma sanayisi sektörü, dogasi geregi hassas bilgiler içeren bir alandir, yanlis haberler veya eksik bilgiler, ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Arastirmalari Merkezi (SASAM) Baskani Volkan Öztürk, savunma sanayisi sektörünün taraflari olan firmalari ve basini bir araya getirerek tanismalarini ve tecrübe paylasimini saglamak için "Savunma Sanayii Medya Zirvesi" düzenlediklerini bildirdi.

SASAM tarafindan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi himayesinde, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanliginin destekleriyle düzenlenen Savunma Sanayii Medya Zirvesi Teknopark Ankara'da basladi.

SASAM Baskani Volkan Öztürk, burada yaptigi konusmada, zirvenin önemine dikkati çekerek "Zirveyi, savunma sanayisi sektörünün taraflari olan firmalari ve basini bir araya getirerek tanismalarini ve tecrübe paylasimini saglamak için hayata geçirdik." dedi.

Zirve kapsamindaki panel ve söylesilerle savunma sanayisi medyasinin daha nitelikli bir seviyeye ulasmasina katkida bulunmayi amaçladiklarini belirten Öztürk, söyle konustu:

"Ülkemizde tüm yönleriyle gelisen ve genisleyen savunma sanayisinin etkisi ekonomik, toplumsal ve stratejik alanlarda kendisini hissettirmektedir. Bu etki dogru analiz ve planlamayla katlanarak büyüme potansiyelini içinde barindirmaktadir. SASAM bu potansiyelin degerlendirilmesi amaciyla sektördeki tüm paydaslara akademik bir anlayisla hizmet vermek için kuruldu."

- "Medya, ihracat için de basli basina bir lokomotif"

Ivedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Baskani Hasan Gültekin de yillardir üzerinde ilmek ilmek çalistiklari, genç zihinlerin nice zorluklarla basardigi, iftihar alani savunma sanayisi sektörünün bugün geldigi noktanin herkesi gururlandirdigini söyledi.

Üretilen ekipmanlardan gelistirilen yazilima kadar savunma sanayisi alanindaki her sürecin bilim, teknoloji ve millet için hayati önem tasidigini vurgulayan Gültekin, "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonunun ülkenin milli teknolojide yasadigi atilimin köse taslarini olusturdugunu ifade etti.

Gültekin, savunma sanayisinde gelistirilen her proje ve üretilen her ürünün ulusal medya yoluyla paylasilmasinin güçlerine güç kattigina isaret ederek su degerlendirmede bulundu:

"Bu sayede milletimizin destegini arkamizda her zaman hissediyoruz. Tabii burada öncelikli husus savunma sanayisi alaninda faaliyet gösteren firmalarimizin sektör ve ulusal medyayla temas halinde olmasidir. Bilgi akisi ne kadar hizli olursa haber olma niteligi o denli artacaktir. Bilgi kirliliginin bu denli yogun yasandigi bu dönemde dogru haberler yayinlayarak savunma sanayisi sektörünün itibarini koruyan medya organlarimiz stratejik öneme sahiptir. Savunma sanayisi sektörü, dogasi geregi hassas bilgiler içeren bir alandir, yanlis haberler veya eksik bilgiler, ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle medya bu alanda dogru bilgiyi, uygun içeriklerle aktarmalidir. Bu, ulusal güvenlik ve sektörün itibari için oldukça önemlidir. Medya, ihracat için de basli basina bir lokomotiftir. Uluslararasi medya, savunma sanayisi sektörü hakkinda yapilan arastirmalari ve yenilikleri yayinlayarak, ihracata dogrudan katki saglamaktadir. Bu, savunma sanayisi sektörünün yenilikçi ve rekabetçi kalmasina yardimci olmaktadir."

- "Anadolu Ajansi burada çok güzel fayda sagliyor"

METEKSAN Uluslararasi Satis, Pazarlama ve Kurumsal Itibar Direktörü Burak Akbas da moderatörlügünü SASAD Genel Sekreteri Rusen Kömürcü'nün gerçeklestirdigi "Savunma Sanayi Pazarlama Iletisimi" konulu panelde konustu. Akbas, bugünün iletisim dünyasinda firmalarin karliligini ve varligini sürdürebilmesi için kurumsal iletisimin çok kritik bir öneme sahip oldugunu söyledi. Kurumsal iletisimin son 15 yilda stratejik bir iletisim araci olarak öne çikmaya basladigini vurgulayan Akbas, özellikle dijital medyanin da yayginlasmasiyla savunma sanayisi firmalarinin kurumsal iletisime agirlik vermeye basladigini, bu birimin sirketlerin marka degerine çok önemli katkisinin oldugunun farkina vardiklarini anlatti. Akbas, savunma sanayisindeki projelerin uzun soluklu ve bedelleri çok yüksek projeler olduguna dikkati çekerek alicilarin en çok önem verdigi konunun "güven" oldugunu, bunu yaratabilmek adina kurumsal iletisimin çok kritik bir önem tasidigini dile getirdi.

FNSS Kurumsal Iletisim Müdürü Cem Altinisik, savunma sanayisinde kurumsal iletisimin kapsamina iliskin bir sunum yaparak marka iletisimi, kurumsal kimlik, yazili yayinlar, reklam yönetimi, dijital medya iletisimi, medya iliskileri, kurum içi iletisim, pazarlama iletisimi ve sosyal sorumluluk projelerinin söz konusu alanin baslica konulari oldugunu ifade etti.

Savunma sanayisine iliskin çok dilli yayinlarin önemine isaret eden Altinisik, "Ayni anda Arapça, Ingilizce, Türkçe yayinlar yapan mecralar var. Anadolu Ajansi burada çok güzel fayda sagliyor. Eskiden savunma sanayisi alaninda ihtisaslasmis savunma muhabirlerimiz yoktu. Simdi arkadaslarimiz ihtisaslastilar ve büyük oranda katma deger yaratiyorlar. Bunun için kendilerine tesekkür ediyoruz. Bunun yurt disina çikmasi gerekiyor, bunun için dijitali kullanmamiz gerekiyor." dedi.

- "Kurumsal iletisimcileri marka elçileri olarak görüyorum"

Armelsan Is Gelistirme Müdürü Erdem Tümdag da güçlü bir savunma sanayisi için güçlü bir kurumsal iletisim yapisi kurmanin elzem oldugunu belirterek kurumsal iletisimin en önemli rollerinden birisinin de iç iletisimi artirmak oldugunu, bunun sirkete aidiyet olusturmak için önem arz ettigini bildirdi. Sirket içi inovasyon kültürünün olusturulmasinda da kurumsal iletisimin basat rol oynadigini anlatan Tümdag, "Kurumsal iletisimcileri marka elçileri olarak görüyorum." diye konustu.

Canik Icra Kurulu Üyesi, Kurumsal Iletisim, Is Gelistirme ve Medya Yönetimi Müdürü Gençay Gençer de Türkiye'nin savunma sanayisi ürünlerinin yurt disinda tanitilmaya ihtiyacinin bulundugunu, bu anlamda pazarlama bölümlerine de katkida bulunduklarini anlatti. Dünyanin farkli ülkelerindeki hukuk danismanlariyla birlikte çalistiklarini ifade eden Gençer, markayi ve ürünleri korumak ve dogru anlatmak için ellerinden gelen her türlü çabayi sarfettiklerini kaydetti.

- Anadolu Ajansi da stant açti

Zirvede, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi, Anadolu Ajansi, SASAM, SASAD, ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, Sarsilmaz, METEKSAN, BMC, Asisguard, Canik, Kale Savunma ve BITES Savunma gibi çok sayida firma ve kurulus stant açarak organizasyona katkida bulundu.