Edirne'de "minik arkeologlar" müze bahçesinde deneysel kazi yaptiCihan Demirci

Edirne'de "minik arkeologlar" müze bahçesinde deneysel kazi yaptiCihan Demirci

EDIRNE (AA) - Edirne'de ilkokul ögrencileri, "18 Mayis Uluslararasi Müzeler Günü" kapsaminda müze bahçesinde arkeolojik deneysel kazi gerçeklestirdi.

Ögretmenleri ve müze görevlileri gözetiminde Edirne Müzesi'ni ziyaret eden ögrenciler, arkeolog olma deneyimi de yasadi.

Müze bahçesinde olusturulan kazi alanina gelen ögrenciler çapalarla kazi yapti. Minik arkeologlar deneysel kazida çömlekler, çömlek parçalari ve sikkeler çikardi.

Kurtulus Ilkokulu ögrencisi Elçin Ada Alkan, AA muhabirine, tarihi eserler ve arkeolojiye meraki oldugunu söyledi.

Büyüyünce arkeolog olmak istedigini belirten Alkan, "Burada kazi yaptik, etkinlik çok eglenceliydi. Müze bahçesinde olusturulan kazi alaninda tarihi eser aradik." dedi.

Ögrencilerden Hüseyin Gökay da ilk kez müzeye geldigini ve etkinlikte arkeolog olma deneyimi yasadigini ifade etti.

Kazinin ardindan "müzede ara-bul-kesfet" etkinligine katilan ögrenciler, müze görevlileriyle uygulamali sikke basimi yapti. Edirne Müze Müdürü Sahan Kirçin ise ögrencilere sergilenen tarihi eserler hakkinda bilgi verdi.

Müze zengini kent olarak anilan 17 müzeye sahip Edirne'de Uluslararasi Müzeler Günü kapsaminda ögrencilere yönelik etkinlikler düzenlenecek.

Ayrica, 18 Mayis'ta saat 19.00-23.00 arasi Kültür ve Turizm Bakanligina bagli Türk Islam Eserleri Müzesi ve Edirne Müzesi ücretsiz gezilebilecek.