Ürdün'de Filistinli mülteci çocuklardan resim sergisiLaith Al-jnaidi,Gülsen Topçu

Ürdün'de Filistinli mülteci çocuklardan resim sergisiLaith Al-jnaidi,Gülsen Topçu

AMMAN (AA) - Ürdün'de Filistinli mülteci çocuklarin yaptigi resimlerin yer aldigi "Düsün Baslangici" temali sergi sanatseverlerle bulustu.

Baskent Amman'daki bir sanat galerisinde açilan ve 3 gün açik kalacak sergide Filistin meselesini ve tarihini anlatan 31 tablo sergileniyor.

Serginin organizatörlerinden Cuheyne Ravahne AA muhabirine yaptigi açiklamada, yaslari 10 ila 16 arasinda degisen 500 çocuga resim kursu verildigini, bunlardan 31'inin tablosunun da burada sergilendigini söyledi.

Ravahne, sergide; Filistin'e dönüs, Kudüs, köy hayati ve yöresel kiyafetleriyle Filistinlilerin islendigi tablolarin yer aldigini ifade etti.

Amman'daki El-Vahdat Mülteci Kampindan Beha Matir (11), tablosunda, Filistin'e dönen bir kisiyi ve Filistin bayragina sarilmis bir sehidi resmettigini dile getirdi.

Sergiye tablosuyla katilan bir diger çocuk Leyan Musa (10), vatanini arayanin Kudüs'ü görmesi gerektigini düsündügü için tablosunda Filistin'in baskenti Kudüs'ü çizdigini söyledi.

Birlesmis Milletler Filistinli Mültecilere Yardim Ajansi (UNRWA) verilerine göre Ürdün'de yaklasik 2 milyon Filistinli mülteci bulunuyor.