Yazar Tarik Tufan Zeytinburnu'nda okurlariyla bir araya geldiAise Hümeyra Akgün

Yazar Tarik Tufan Zeytinburnu'nda okurlariyla bir araya geldiAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - Zeytinburnu Kültür Sanat'ta düzenlenen "100 Yüze Imza ve Söylesi" programina yazar Tarik Tufan konuk oldu.

Aykut Ertugrul'un sundugu programda, Tufan "Asiklara Yer Yok" isimli son romanini ve yazarlik serüvenini anlatti.

Tufan, romanlarinda siklikla ask temasina yer verdigini belirterek "Hayatimizda birtakim konular, birtakim meseleler var ki anlaticilar için son derece cazip anlamlar barindiriyor. Anlaticilar o kavramlari, o konulari, o duygulari, insanin hayatinda yer tutan o seyleri bir biçimde anlatabilmek için oralara yakin olma arzusu hissediyorlar. Böyle anlattigimizda muhtemelen ask bu konularin basinda gelebilir." dedi.

Hayatin dogumdan itibaren insanin yaralandigi bir zaman süreci oldugunu isaret eden Tufan sunlari kaydetti:

"Ayni zamanda insanin teselliler de buldugu bir süreç, bir zaman süreci. Biz hayatimizda birtakim seylerden yaralaniyoruz, birtakim seylerden teselli buluyoruz. Aramizda yaralanmaya daha açik, psikolojik anlamda, duygusal anlamda, karakter olarak bu yaralara daha açik, daha hassas ruhlar var. Onlar hayatin içerisinde daha çok yaralaniyorlar, daha etkileniyorlar bundan ve dogal olarak onlarin kendi içinde teselliye daha muhtaç taraflari var. Insanin hayatinda kimi seyler var ki bu yaralara ayni zamanda merhem olabilecek kadar güçlü ve derin seyler. Mesela insanin bir annesinin olmasi, hayatin içerisinde bir teselli biçimi. Bir babasinin olmasi da bir evladinin olmasi da böyle. Insan, insanin zehrini almaya basliyor. Etrafimizda sevdigimiz insanlar, dostlarimiz, komsularimiz. Simdi kalmadi ama geçmisteki insanlarin vardi, ahretlikleri. Çünkü onlar dostluklarini sadece bu dünyaya sikistirmak ve bu dünyadan ibaret kilmamak için onlar dostluklarini baska daha beka olana da yansitmak istiyorlar ve ahretlikleri oluyor onlarin."

Tarik Tufan, "Asiklara Yer Yok" romaninin karakterlerinin içinde bulundugu durumlar hakkinda ise "Orhan, Firdevs aslinda her birinin hayatini mahvedecegini zaman zaman bildigi halde pesinden gittikleri bir ask var. Maalesef farkli asklar. Zaten hikayenin belki de dügümü orada. Ikisi de bunun farkinda." degerlendirmesinde bulundu.

Söylesinin sonunda Tufan katilimcilarin sorularini yanitladi ve kitaplarini imzaladi.