Meslekte 50 yilini dolduran iletisim ustalarina ödül verildiÖmer Olcay,Feiza Bountour

Meslekte 50 yilini dolduran iletisim ustalarina ödül verildiÖmer Olcay,Feiza Bountour

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi (AÜ) Iletisim Fakültesi Mezunlari Vakfi (ILEV) ile Ankara Üniversitesi Iletisim Fakültesi (ILEF) tarafindan gazete, radyo, sinema, reklam ve halkla iliskiler dallarinda 50 yilini dolduran iletisim ustalarina "Onur Günü" ödülü verildi.

Cebeci Yerleskesi'ndeki Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu'nda düzenlenen "Meslekte 50 Yil Onur Günü"nde iletisim alaninin ustalari bulustu.

Iletisim Fakültesi (ILEF) Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Fatih Keskin, yaptigi konusmada, 1965 yilinda Basin Yayin Yüksekokulu adi ile kurulan fakültenin hizmet verdigini, meslekte 50 yili doldurmus herkese büyük saygi duyduklarini belirtti.

Keskin, 2005'ten itibaren yapilan "Meslekte 50 Yil Onur Günü" etkinligini önemli bulduklarinin altini çizerek, "Ustalarimizi, onlarin yakinlarini, hocalarimizi, atölyelerde emek veren ögrencilerimizi, bir arada bulusturmak ve onlarla birlikte bu ani paylasmak bizim için paha biçilmezdir. Sizlere meslegi sevdirdiginiz, deneyimlerinizden faydalandirdiginiz, bizlere öncülük ederek, cesaret verdiginiz için tesekkür ediyoruz." diye konustu.

ILEV Yönetim Kurulu Baskani Ali Inandim ise Kovid-19 ile "asrin felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerde meslek açisindan iyi bir sinav verilmedigini söyleyerek, yalanla gerçegin, dogruyla yanlisin ayrimlarinin siliklestigine vurgu yapti.

Teknolojik gelismelerin insanlara tuzak olmamasi gerektigini dile getiren Inandim, söyle devam etti:

"Dünyanin süper gücü Amerika Birlesik Devletlerinin Baskani Donald Trump, sosyal medyada engellenmis, mesajini iletememisti. Siyasi yönetimde yetki ve sorumlulugu olmayan ticari bir sirketti engelleyen. Kendileri gibi düsünmeyen devletleri, baskanlari, yüksek bürokratlari, kurumlari ve kisileri engelledikleri gibi Kovid-19 sürecinde de elestirel bakanlarin engellendigi, sirketin el degistirmesiyle bizzat Twitter yazismalarinda ortaya çikti. Yani muhtesem teknoloji, en ilkel özgürlük ve demokrasi aklina sahipmis meger."

- Ödül töreni

Ögretim görevlilerince atölyelerde egitim gören ögrencilere, "Ögrenci Emek Ödülü" verilmesinin ardindan ögrenciler de mesleginde 50 yilini dolduran ustalara "Onur Günü Ödülü" takdim etti.

Ödüle layik görülen usta iletisimciler söyle:

"Ahmet Tan, Ali Nazif Arda, Ali Üçtepe, Barbaros Öner, Bedir Seferoglu, Cengiz Karakasoglu, Coskun Kartal, Çetin Çigdem, Demet Kayiran, Ender Ertekin, Ender Yoldar, Fahri Tanir, Fatih Arslan, Gürbüz Salman, Hüseyin Akça, Hüseyin Taskin, Ismail Çoruh, Ismail Yücel Turan, Kadir Sabuncuoglu, Kahraman Mustafa Kircali, Kandemir Alpan, Mahmut Köse, Mazhar Eylem Simsek, Mehmet Bülent Esmer, Mehmet Firat Arisoy, Mehmet Yaman, Mustafa Bagdiken, Mustafa Kemal Önder, Namik Kasapbasoglu, Necdet Simsek, Nejat Toprak, Nurettin Safak, Onur Haci Bekir Sani, Sebahattin Alpdogan, Sermet Ipekçioglu, Sevim Babayigit, Talat Uzunyaylali, Taner Dedeoglu, Teoman Ergün, Turgut Kologlugil, Yakup Sögüt, Yilmaz Çamdali, Yusuf Turan ve Zekai Durmus."