Altay kalecisini korner bayrak diregiyle yaralayan sanik hakim karsisindaMeriç Ürer- Göztepe taraftari Mehmet Nihat Aydin: - "Anlamsiz bir öfke ile anlamsiz bir olaya imza attim. Yaptigim hareketten dolayi kaleciden, spor camiasindan, Göztepe Kulübü ve taraftarlarindan özür diliyorum"

Altay kalecisini korner bayrak diregiyle yaralayan sanik hakim karsisindaMeriç Ürer- Göztepe taraftari Mehmet Nihat Aydin:
- "Anlamsiz bir öfke ile anlamsiz bir olaya imza attim. Yaptigim hareketten dolayi kaleciden, spor camiasindan, Göztepe Kulübü ve taraftarlarindan özür diliyorum"

IZMIR (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasindaki Göztepe-Altay maçinda, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'i korner bayrak diregiyle yaralayan Göztepe taraftari Mehmet Nihat Aydin'in yargilanmasina baslandi.

Izmir 3. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuksuz sanik Mehmet Nihat Aydin ve avukati katildi.

Sanik olaydan dolayi çok üzgün ve pisman oldugunu belirterek, "Yaptigim hareketten dolayi kaleciden, spor camiasindan, Göztepe Kulübü ve taraftarlarindan özür diliyorum. Isaret fisegi atilmasi üzerine bir an sahaya atladim. Magduru tanimam. Bir husumetimiz yoktur. Anlamsiz bir öfke ile anlamsiz bir olaya imza attim. Cezaevine girdigimden beri kendime kiziyorum. Daha önce suç islemedim." diye konustu.

Sanik avukati da "Müvekkilimizin yaptigi dogru degil ancak güvenlik tedbirleri alinmamistir. Alinmis olsaydi bu olay olmazdi. Ihmali olan güvenlik görevlilerinin tespitini talep ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, durusmayi 6 Temmuz'a erteledi.

- Olay

Gürsel Aksel Stadi'nda 27 Kasim 2022’deki müsabakada Altay taraftarlari, 20. dakikada Göztepe seyircilerinin oldugu bölüme yanici madde firlatmis ve bir taraftar yaralanmisti. Müsabakanin 22. dakikada durdurulmasinin ardindan Göztepe taraftari Mehmet Nihat Aydin, eline geçirdigi korner bayrak diregiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldirmisti.

Yasanan bu olaylar sonucu hakem Emre Kargin'in istegiyle her iki takim futbolculari soyunma odasina gitmis, yaklasik 25 dakika beklemenin ardindan müsabaka tatil edilmisti.

Mehmet Nihat Aydin, "kasten öldürmeye tesebbüs" ve "6222 sayili Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarindan tutuklanmis, bir süre sonra tahliye edilmisti.

Izmir 3. Agir Ceza Mahkemesi, suçun "kasten öldürmeye tesebbüs" degil "kasten yaralama" oldugu gerekçesiyle dosyanin asliye ceza mahkemesine gönderilmesine karar vermis ancak davanin en son agir ceza mahkemesinde görülmesi kararlastirilmisti. Yargilamanin "kasten yaralama" suçundan yapilmasina karar verilmisti.

Tribüne fisek atilarak bir kisinin yaralanmasina iliskin sorusturmada ise 19 kisi tutuklanmis, daha sonra 18’i serbest birakilmisti. Tribüne fisek atarak taraftarin yaralanmasina neden olan F.E'nin de aralarinda bulundugu 23 sanik hakkinda da dava açilmis ve yargilanmalarina önceki gün baslanmisti.