Bakan Bilgin'den en düsük emekli ayligi ve bayram ikramiyesi açiklamasi:Özcan Yildirim- "En düsük emekli ayligini yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yaninda emeklilerin aldigi bayram ikramiyeleri var. Emeklilere rahat nefes aldiracak, üzerlerindeki tahrip edici enflasyonun sartlarini ortadan kaldiracak bir düzenlemeyi ayrintili bir sekilde çalistik" - "Bu hafta içerisinde ya da en geç önümüzdeki hafta basi Sayin Cumhurbaskani'miza arz edecegim. Emeklilerin bekledigi, onlarin daha rah

Bakan Bilgin'den en düsük emekli ayligi ve bayram ikramiyesi açiklamasi:Özcan Yildirim- "En düsük emekli ayligini yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yaninda emeklilerin aldigi bayram ikramiyeleri var. Emeklilere rahat nefes aldiracak, üzerlerindeki tahrip edici enflasyonun sartlarini ortadan kaldiracak bir düzenlemeyi ayrintili bir sekilde çalistik"
- "Bu hafta içerisinde ya da en geç önümüzdeki hafta basi Sayin Cumhurbaskani'miza arz edecegim. Emeklilerin bekledigi, onlarin daha rah

ANKARA (AA) - Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, en düsük emekli ayliginin ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin yükseltilmesiyle ilgili alternatif çalismalarinin oldugunu belirterek, bu çalismalari en geç gelecek hafta basi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a arz edeceklerini bildirdi.

Bakan Bilgin, Türkiye Emekliler Dernegini (TÜED) ziyaret etti. TÜED Genel Baskani Kazim Ergün, Bilgin'e emeklilerin taleplerini içeren dosya sundu.

Son yillardaki küresel gelismeler nedeniyle Türkiye'nin de dünyadaki birçok ülke gibi yüksek enflasyonla mücadele ettigini vurgulayan Bilgin, bu süreçte enflasyonun çalisanlar ve emekliler üzerindeki tahrip edici etkisini azaltmaya yönelik pek çok sosyal politika uygulamasini devreye aldiklarini söyledi.

- Müjdelerden EYT'liler de yararlanacak

Memur sendikalariyla imzaladiklari toplu sözlesmelerin bu politika araçlarindan bir tanesi olduguna dikkati çeken Bilgin, söz konusu sözlesmelerin sadece memur emeklilerinin ayliklarinda artis sagladigini animsatti.

Isçi ve esnaf emeklilerinin ayliklarindaki artislari ise sosyal devletin sorumluluguyla yerine getirdiklerini kaydeden Bilgin, söyle konustu:

"Bugüne kadar bu politikayi takip etmeye çalistik. Sayin Genel Baskan (TÜED Genel Baskani Kazim Ergün) 5 bin 500 liraya yükselttigimiz en düsük emekli ayliginin, bugünkü sartlar içerisinde yetersiz kaldigini söyledi. Ben de ayni fikirdeyim. Bununla ilgili alternatif çalismalari yaptik. Yani en düsük emekli ayligini yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yaninda emeklilerin aldigi bayram ikramiyeleri var. Bunlari birlikte degerlendiren alternatif bir çalismamiz var. Emeklilere rahat nefes aldiracak, üzerlerindeki tahrip edici enflasyonun sartlarini ortadan kaldiracak bir düzenlemeyi ayrintili bir sekilde çalistik. Depremle ilgili çalismalar nedeniyle biraz ertelenmisti ama ben bu hafta içerisinde ya da en geç önümüzdeki hafta basi Sayin Cumhurbaskani'miza arz edecegim."

EYT düzenlemesinin ardindan 13 milyon olan emekli sayisinin 15 milyona yükselecegini belirten Bilgin, "Bugün burada bahsettigim, Sayin Cumhurbaskani'miza sunacagim alternatif müjde modelleri de sadece 13 milyonu degil, 15 milyonu kapsayacak." dedi.

- Emeklilerden Bakan Bilgin'e tesekkür plaketi

Bilgin, Cumhurbaskani Erdogan'in 3600 ek gösterge, EYT düzenlemesi, sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi ve geçici isçilere kadro gibi konulardaki olumlu yaklasimina dikkati çekerek, su ifadeleri kullandi:

"Inaniyorum ki emeklilerin bekledigi, onlarin daha rahat nefes alacagi önerilerimizin de Sayin Cumhurbaskani'miz tarafindan olumlu degerlendirilecegini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalisma bütün emeklilerin hayatinda ciddi bir rahatlama saglayacaktir."

Konusmalarin ardindan, TÜED Genel Baskani Ergün, Bilgin'e emeklilere katki ve hizmetlerinde ötürü plaket takdim etti.