Bakan Kurum, Bagcilar'da vatandaslara hitap etti:Zeynep Rakipoglu- "Biz 'insa ediyoruz' diyoruz. Bu millete karsi vazifesini yapamayanlar, verdigi sözleri tutmayanlar ne diyor? 'Nasil yapacaksin 1,5 milyon konutu, nasil tasiyacaksin insanlari?' diyorlar. Peki biz hep ne diyoruz? Bizim icraatlarimizin uzandigi noktaya, onlarin hayalleri bile uzanamaz" - "Biz 21 yilda Türkiye'de 3,3 milyon konutu dönüstürürken onlar ne yaptilar biliyor musunuz? Meslek odalariyla dönüsümün önüne takoz koydular, gür

Bakan Kurum, Bagcilar'da vatandaslara hitap etti:Zeynep Rakipoglu- "Biz 'insa ediyoruz' diyoruz. Bu millete karsi vazifesini yapamayanlar, verdigi sözleri tutmayanlar ne diyor? 'Nasil yapacaksin 1,5 milyon konutu, nasil tasiyacaksin insanlari?' diyorlar. Peki biz hep ne diyoruz? Bizim icraatlarimizin uzandigi noktaya, onlarin hayalleri bile uzanamaz"
- "Biz 21 yilda Türkiye'de 3,3 milyon konutu dönüstürürken onlar ne yaptilar biliyor musunuz? Meslek odalariyla dönüsümün önüne takoz koydular, gür

ISTANBUL (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Biz 'insa ediyoruz' diyoruz. Bu millete karsi vazifesini yapamayanlar, verdigi sözleri tutmayanlar ne diyor? 'Nasil yapacaksin 1,5 milyon konutu, nasil tasiyacaksin insanlari?' diyorlar. Peki biz hep ne diyoruz? Bizim icraatlarimizin uzandigi noktaya, onlarin hayalleri bile uzanamaz." dedi.

AK Parti Istanbul 1. Bölge milletvekili adayi olan Kurum, cuma namazini Bagcilar'da Hazreti Ebubekir Camii'nde kildi.

Ilçede yürüttügü seçim çalismalari kapsaminda yogun ilgisiyle karsilastigi vatandaslarla fotograf çektirerek çocuklara oyuncak hediye eden Kurum, caminin çay ocaginda vatandaslarla sohbet etti.

Daha sonra Bagcilar Meydani'nda seçim otobüsü üzerinden halka hitap eden Kurum, Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden Kampanyasi'na deginerek, "Kampanyamizin 3'üncü gününde Istanbul'umuzda 301 bin 500 bagimsiz bölüm için yapilan toplam basvuru sayisi 49 bin 500'e ulasti. Bagcilar'da da kardeslerimiz 2 bin 938 binayla yaklasik 18 bin bagimsiz bölüm basvurusu yapti." bilgisini paylasti.

Ilçedeki kentsel dönüsüm çalismalarina iliskin bilgi veren Kurum, "Yillardir Bagcilarli kardeslerimizin, özellikle Kemalpasa ve Göztepe mahallelerimizde yasayan 90 bin kardesimizin dört gözle bekledigi bir müjdeyi de buradan paylasmak istiyorum. Kemalpasa'daki riskli alanlarimizin ve Göztepe'deki yan yol planlarini onayladik. Askiya çikardik. Hayirli ugurlu olsun diyorum." ifadelerini kullandi.

Daha nice hizmetler yapacaklarini, "eserlerin Istanbul'u"nu hep birlikte insa edeceklerini belirten Kurum, sunlari kaydetti:

"Biz 'insa ediyoruz' diyoruz. Bu millete karsi vazifesini yapamayanlar, verdigi sözleri tutmayanlar ne diyor? 'Nasil yapacaksin 1,5 milyon konutu, nasil tasiyacaksin insanlari?' diyorlar. Peki biz hep ne diyoruz? Bizim icraatlarimizin uzandigi noktaya, onlarin hayalleri bile uzanamaz. Tabii vazifeli oldugu yerlere ugramayanlarin, Istanbul'da neler yapilabilecegini görmeleri, anlamalarini da beklemiyoruz. Istanbul'da kentsel dönüsüm sözü verdiler mi size? 'Her yil 20 bin konut yapacagiz, 5 yilda 100 bin konutu dönüstürecegiz' dediler mi? Dediler. Deprem bütçesini 6 kat düsürdüler mi? O parayi ne yaptilar? Reklama, algiya, heykele, çesme, musluk açilislarina harcadilar. Kentsel dönüsüm sözü verip yerine getirmeyenlerin, dönüsüm konusunda da söz söylemelerini zaten yersiz buluyoruz."

- "Tüm dönüsüm alanlarini bölüsmüsler"

Bakan Kurum, bugüne kadar muhalefetin "yapamazlar" dedigi her projeyi yaptiklarini anlatarak, konusmasini söyle sürdürdü:

"Peki, biz 21 yilda Türkiye'de 3,3 milyon konutu dönüstürürken onlar ne yaptilar biliyor musunuz? Meslek odalariyla dönüsümün önüne takoz koydular, gürültü yaptilar, güçlük çikardilar. 39 ilçemizde yüzlerce konutu dönüstürürken, projeler üretirken, anahtar teslimleri yaparken onlar, Istanbul'un en büyük 9 ilçesinde, 48 mahallesinde çalismalari durdurmak için ugrastilar. Bizler sadece 2022'de 164 bin yeni yuvanin yapimini gerçeklestirirken onlar, 'kentsel dönüsüme hayir' kampanyalari, mitingler düzenlediler, mahkemelerle riskli alan kararlarini iptal ettirdiler. Iste buradan tüm açikligiyla milletimize ilan ediyorum; Tüm dönüsüm alanlarini bölüsmüsler. Meral Aksener Beykoz Tokatköy'de, CHP'li Engin Özkoç Hendek'te, IBB Baskani Esenler'de, HDP'li vekiller Istanbul Tozkoparan'da kentsel dönüsüme savas açtilar. 21 yilda Bakanlar Kurulu karariyla ilan edilen 279 riskli alan kararinin 81'ine 800'ü askin dava açan güruh, iste bu güruhtur. Kentsel dönüsümü durduran zihniyet iste bu köhnelesmis CHP zihniyetidir. Bu aziz millet her seyi ayan beyan görmektedir ve 14 Mayis'ta da bu zihniyete tokadi sandikta atacaktir."

Bakan Kurum, 14 Mayis seçimlerinin çok kritik olduguna isaret ederek, bir tarafta "Yükselen Anadolu" diyen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, diger tarafta "Türkiye'ye dair tek bir vizyonu olmayan" CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun oldugunu ifade etti.

Bakan Kurum, CHP'nin bundan 4 yil önce seçimlerde "Martin sonu bahar olacak" dedigini aktararak, "Ne hikmetse biz o bahari ne Istanbul'da ne Ankara'da ne Izmir'de ne de Bagcilar'da göremedik. Tam 4 yil oldu. Bu sehirler, bu millet bahari bir türlü göremedi. Ama ne gördük biliyor musunuz? Yalanci bahari gördük. Yolda kalan otobüsler gördük. Karda kapanan yollar gördük. Bir türlü bitmeyen metro hatlari gördük. Her seyi gördük ama hizmet göremedik, eser göremedik. Simdi de utanmadan, sikilmadan yine 'baharlar gelecek' diyorlar. Sizin vadettiginiz bahardan bu millete ne hayir geldi ki simdi sizden bu millet yeni baharlar beklesin, eserler, hizmetler beklesin." ifadelerini kullandi.