10. Artistik Cimnastik Avrupa Sampiyonasi'na 319 sporcu katilacakSüleyman Elçin- Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen:"Hedefimiz takim olarak ilk 13'e girerek Dünya Sampiyonasi'na adimizi yazdirmak"

10. Artistik Cimnastik Avrupa Sampiyonasi'na 319 sporcu katilacakSüleyman Elçin- Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen:"Hedefimiz takim olarak ilk 13'e girerek Dünya Sampiyonasi'na adimizi yazdirmak"

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin ev sahipliginde düzenlenen 10. Artistik Cimnastik Avrupa Sampiyonasi'nda 39 ülkeden 319 sporcu mücadele edecek.

Antalya'da yarin baslayacak organizasyon öncesi Antalya Spor Salonu'nda gerçeklestirilen basin toplantisinda konusan Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, Antalya'nin 2 haftada 2 büyük cimnastik organizasyonuna ev sahipligini yaptigini söyledi.

"Asrin felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardindan Avrupa'nin ünlü sporculari Türkiye'de agirlamanin hem sporun birlestirici gücünü gösterecegini hem de ülkeye moral olacagini belirten Çelen, "Sampiyona, olimpiyat elemesi olmasi açisindan çok önemli. Burada ilk 13 takim arasina giren ülkeler Dünya Sampiyonasi'na gitmeye hak kazanacak. Hedefimiz takim olarak ilk 13'e girerek Dünya Sampiyonasi'na adimizi yazdirmak. Insallah bunu basaracagiz." dedi.

Antalya'nin önemli bir tatil kenti oldugunu vurgulayan Çelen, "Antalya'ya muhtesem bir cimnastik salonu yapildi. Antalya artik cimnastikte Avrupa'nin kamp merkezi haline gelecek. Her yil Antalya'da uluslararasi organizasyonlar yapilacak. Antrenman yaparken hem de tatil yapabilecekler." diye konustu.

Çelen, "yildizlar takimi" olarak nitelendirdigi erkek takimindan da madalyalar bekledigini vurguladi.

Avrupa Cimnastik Federasyonu Asbaskani Tom Thingvold, büyük bir organizasyonu basariyla gerçeklestiren Türkiye'ye ve federasyon yetkililerine tesekkür etti. Thingvold, Türk takimi ve diger katilimci takimlara basarilar diledi.

Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya'yi Türkiye'nin cimnastik merkezi yapmak istediklerini belirtti.

- Basariya odaklandilar

Artistik Cimnastik Kadin Milli Takim Kaptani Bilge Tarhan, iyi bir takimla yarismaya katildiklarini ve basarili olacaklarina inandiklarini dile getirdi.

Artistik Cimnastik Kadin Milli Takim Antrenörü Munise Tuna, böyle bir organizasyonun Türkiye'de yapilmasindan dolayi onur duydugunu ifade etti.

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takim Kaptani Ferhat Arican, takim olarak iyi bir hazirlik süreci geçirdiklerinin altini çizdi. Ilklere imza atan bir takim olarak Antalya'da büyük bir basari almak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarini belirten Arican, "Takim olarak kenetlendik. Büyük basarilarimizi Antalyalilarla kutlamak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takim Basantrenörü Yilmaz Göktekin, çok güzel bir hazirlik sezonu geçirdiklerini dile getirdi. Takiminin çok motive oldugunu aktaran Göktekin, her sporcusuna güvendigini, Antalya'da tarihi skorlar elde edeceklerine inandigini kaydetti.

Türkiye'yi erkeklerde Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arican, Mehmet Ayberk Kosak, Kerem Sener, Hasan Bulut; kadinlarda Sevgi Seda Kayisoglu, Bengisu Yildiz, Ceren Biner, Derin Tanriyasükür ve Bilge Tarhan temsil edecegi organizasyon 16 Nisan'da sona erecek.