Trump, kendisine yöneltilen suçlamalari 'seçim müdahalesi' olarak yorumladiIslam Dogru

Trump, kendisine yöneltilen suçlamalari 'seçim müdahalesi' olarak yorumladiIslam Dogru

NEW YORK (AA) – Eski ABD Baskani Donald Trump, New York Bassavciligi tarafindan, hakkinda bir kadina “sus payi” ödemesiyle ilgili yöneltilen suçlamalari seçim müdahalesi olarak yorumlayarak, “Böyle bir seyin Amerika’da olabilecegini asla düsünemezdim.” dedi.

Trump, New York’taki mahkemede hakim karsisina çiktiktan sonra döndügü Florida’daki malikanesinde kameralarin önüne geçerek degerlendirmelerde bulundu.

Kendisine yöneltilen suçlamalari elestiren Trump, “Böyle bir seyin Amerika’da olabilecegini asla düsünemezdim. Benim isledigim tek suç, ulusumuzu onu yok etmeye çalisanlara karsi siddetle savunmaktir.” ifadelerini kullandi.

Trump, savcilarin hakkindaki suçlamalari “asiri solcularin, ülkede daha önce görülmemis bir ölçekte kitlesel seçim müdahalesi” seklinde tanimlayarak, “Bu sahte dava sadece yaklasan 2024 seçimlerine müdahale etmek için açildi ve derhal düsürülmelidir.” diye konustu.

Konusmasinda, hakkinda devam eden Georgia’da seçimlere müdahale sorusturmasi ile Florida’da malikanesindeki “gizli belgeler” sorusturmasina da elestiriler yönelten Trump, Biden yönetimi altinda adalet sisteminin kanunsuz haline geldigini savundu.

Trump, ülkede ekonominin çöktügünü, enflasyonun kontrolden çiktigini, dis politikada Çin, Rusya, Iran ve Kuzey Kore’nin birlikte tehditkar ve yikici bir koalisyon olusturduklarini savunarak, “ABD tarihinin en kötü bes baskanini alip ekleseydiniz, ülkemizdeki Joe Biden ve yönetiminin yikintisinin yakinindan bile geçemezdi.” diye konustu.

-Biden’in oglu Hunter Biden’in dizüstü bilgisayari olayina degindi

Biden’in oglu Hunter Biden’in dizüstü bilgisayarindan çikan suç kapsamindaki belgelere de deginen Trump, Adalet Bakanligi ve FBI tarafindan sosyal medyada bunlarin paylasiminin engellenmesini de seçimlere müdahale olarak degerlendirdi ve "Biden ailesinin suçlu oldugunu ifsa eden Hunter Biden'in dizüstü bilgisayari hakkinda kötü bir sey söylenmemesi için ugrasildi." dedi.

Trump, yaklasik 30 dakika süren konusmasinda, “Biz düsüste olan bir milletiz. Ve simdi bu radikal sol kaçiklar, kolluk kuvvetlerini kullanarak seçimlerimize müdahale etmek istiyorlar, bunun olmasina izin veremeyiz.” diyerek Amerika'yi yeniden büyük yapacaklari vaadinde bulundu.

ABD'de 2024 baskanlik seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart'ta Manhattan Bölge Savcisi'nca, yetiskin filmleri yildizi Stormy Daniels'e 2016 Baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödemesiyle ilgili yürütülen sorusturma sonucunda büyük jüri tarafindan suçlanmisti.

Suçlamalara “siyasi cadi avi” seklinde tepki gösteren Trump, New York'ta hakim karsisina çikarak kendisine yöneltilen hakkindaki 34 suçlamayi da reddetmisti.

Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karsisina çikan ilk eski baskan olarak kayitlara geçti.