Dogustan iki bacagi olmayan Miraç, küçülen protezlerinin yenilenmesini istiyorIlhami Erkiliç

Dogustan iki bacagi olmayan Miraç, küçülen protezlerinin yenilenmesini istiyorIlhami Erkiliç

ERZURUM (AA) - Erzurum'da kullandigi protez bacaklari küçüldügü için yürümekte zorlanan 16 yasindaki liseli Miraç Ögmen, hayirseverlerden yardim eli bekliyor.

Yakutiye ilçesi Lalapasa Mahallesi'nde babasi Savas Ögmen ile yasayan dogustan iki bacagi olmayan Yakutiye Anadolu Lisesi 11. sinif ögrencisi Ögmen, hayirseverlerin yardimiyla temin edilen protez bacakla hayata tutunuyor.

Gelisimsel nedenlerden dolayi yaklasik 2,5 yil önce takilan protez bacaklari, küçük geldigi için artik günlük hayatta kullanmakta zorlanan Ögmen, okulda rahatça ihtiyaçlarini karsilamasi için yeni proteze ihtiyaç duyuyor.

Ögmen, ailesinin ekonomik durumu iyi olmadigi için hayirseverlerden ve yetkililerden protez bacak ile bir süre önce geçirdigi kaza sonrasi arizalanan 3 tekerlekli motorunun yenilenmesini istiyor.

Baba Savas Ögmen, AA muhabirine, yaklasik 5 yil önce Anadolu Ajansi araciligiyla oglunun protez ihtiyacina yönelik yapilan haberin ardindan bu taleplerinin hayirseverlerce karsilandigini belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Miraç'in simdi kullandigi protezlerin artik kendisine küçük geldigini ve bacaklarina takarken çok zorlandigini ifade eden Ögmen, "Miraç büyüdügü için artik eski protezleri olmuyor. Okula giderken giydiginde çok agrisi oluyor ve zorla yürüyor." dedi.

Çocuguna yeni protez alamadigi için üzüldügünü belirten Ögmen, okula giderken oglunun 5 yildir kullandigi 3 tekerlekli motorun da arizalandigini ve tamir edilemedigini dile getirdi.

Miraç'in eski protezleriyle okuldayken birkaç kez düstügünü anlatan baba Ögmen, "Miraç artik büyüdügü için birsey istemeye utaniyor, çekiniyor. Miraç'a hem anne hem babalik yaptigimdan ve onla sürekli ilgilendigimden bir süre önce isten çikarildim. Allah rizasi için hayirseverlerden ogluma yeni protez ve motor yardimi istiyoruz." diye konustu.

Ögmen, Miraç'in ihtiyaçlari için çesitli kurum ve derneklere de basvurdugunu sözlerine ekledi.