Roma'daki tarihi Pantheon Bazilikasi için turistlerden giris ücreti alinacakBaris Seçkin

Roma'daki tarihi Pantheon Bazilikasi için turistlerden giris ücreti alinacakBaris Seçkin

ROMA (AA) - Italya'nin baskenti Roma'nin antik dönemden bu yana ayakta kalan tarihi yapisi Pantheon Bazilikasi'na gelen turistlerin giris ücreti ödemesi gerekecek.

Italya Kültür Bakanligi ile Katolik Kilisesi yetkilileri arasinda varilan anlasma uyarinca, Roma'ya gelen milyonlarca turistin ziyaret ettigi Pantheon'a bundan böyle girebilmek için 5 avro ücret ödenmesi gerekecek.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Pantheon, Roma'da ikamet edenler ve 18 yas alti için ücretsiz olmaya devam edecek, 25 yas altindaki ziyaretçiler için ise 2 avroluk giris ücreti ödenecek.

Ayrica dini tören ve ayin gibi etkinliklerde Pantheon'a giris ücreti alinmayacak.

Giris ücretlerinden elde edilen gelirin yüzde 70'inin Kültür Bakanligina, yüzde 30'unun ise Katolik Kilisesi Roma Piskoposluguna aktarilacagi ifade edildi.

Italyan basinindaki haberlere göre Pantheon'u, salgindan önceki yil olan 2019’da 9,3 milyon kisi ziyaret etmisti.

Antik Roma'da milattan önce 27 yilinda pagan tapinagi olarak insasina baslanan, bugünkü görünümünü ise milattan sonra 118 ile 125 yillari arasindaki çalismalardan sonra kazanan Pantheon, Roma Imparatorlugu’nun Hristiyanliga geçmesinin ardindan 7. yüzyildan bu yana Katolik Kilisesi’ne bagli bazilika olarak kullaniliyor.