Hatay Valisi Rahmi Dogan, milletvekilligi aday adayligi için görevinden ayrildiMehmet Bayrak

Hatay Valisi Rahmi Dogan, milletvekilligi aday adayligi için görevinden ayrildiMehmet Bayrak

HATAY (AA) - Hatay Valisi Rahmi Dogan, milletvekilligi aday adayligi için görevinden ayrildigini bildirdi.

Dogan, yaptigi yazili açiklamada, Hatay'daki görev süresi içerisinde kente ve Hataylilara hizmet etmek için canla basla çalistigini belirtti.

Elinden geldigi, gücünün yettigi kadariyla Hatay için güzel isler yapmaya gayret ettigini aktaran Dogan, açiklamasinda ifade etti:

"5 yildir yürüttügüm Hatay Valiligi görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleriyle 14 Mayis 2023 tarihinde yapilacak olan milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan aday adayi olmak üzere ayrilmis bulunmaktayim. Hatay'da görev yaptigim süre içerisinde Hatay'a ve Hataylilara hizmet etmek için canla basla çalistim. Elimden geldigi, gücümün yettigi kadariyla memleketimiz için güzel isler yapmaya gayret ettim. Hatayli hemsehrilerim bu sürecin en büyük sahididir. Görev yaptigim süre içerisinde; sel baskinlari, orman yanginlari, pandemi, Idlib'deki çatismalar gibi birçok zorlu olaya sahitlik ettim ve bu süreçleri layikiyla yürüttüm. Son olarak yasadigimiz deprem felaketi yüregimde tarifi imkansiz derin yaralar açti. Ben de sizler gibi, esimle beraber yasadim bu felaketi. Dostlarimi, çalisma arkadaslarimi ve bunca zaman hizmet ettigim degerli hemsehrilerimi kaybettim. Bu hüzün ve derin kederi ömrüm boyunca unutamayacagim. Rabbimden vefat eden vatandaslarima rahmet diliyorum, mekanlari cennet olsun. Yaralilarimiza ise acil sifalar diliyorum."

Bugün itibariyla Hatay'dan ayrilacagini belirten Dogan, "Ancak kalbim ve gönlüm hep sizinle olacak. Nasip olur da milletvekili olursam, Hatay'in '12. milletvekili' hissiyatiyla Hatay için de çalisacagimdan, Hatay'in yeniden insasinda üzerime düseni yapacagimdan asla süpheniz olmasin." ifadesini kullandi.