Kocaeli'de ogluyla yasayan Sükriye nine 100. yasini kutladiEkrem Sitki Meral,Fatih Gürbüz

Kocaeli'de ogluyla yasayan Sükriye nine 100. yasini kutladiEkrem Sitki Meral,Fatih Gürbüz

KOCAELI (AA) - Kocaeli'nin Dilovasi ilçesinde yasayan 100 yasindaki Sükriye Yilandiloglu'na, sürpriz dogum günü yapildi.

Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Baskani Hamza Sayir, Mimar Sinan Mahallesi'nde oglu 71 yasindaki Bekir Yilandiloglu ile yasayan Sükriye nineyi ziyaret etti.

Ziyarette Giresun'un Bulancak ilçesinde 18 Mayis 1923 tarihinde dogan Sükriye Yilandiloglu'na, dogum günü kutlamasi yapildi.

Dogum günü pastasini üfleyen Sükriye Yilandiloglu'na, Türk bayragi hediye edildi.

Gençlere tavsiyede bulunan 9 çocuk, 31 torun sahibi Yilandiloglu, "Akilli olsunlar, çalissinlar. Iyi olsunlar, saygili ve sevgili olsunlar." ifadelerini kullandi.

Bekir Yilandiloglu ise annesinin yasa bagli saglik sorunlarinin oldugunu belirterek, "Onunla birlikte yasamayi sürdürmek ve yasamak büyük mutluluk. Allah herkese annesiyle yasayip hayir duasini almayi nasip etsin." dedi.

Kaymakami Kubilay ise Sükriye ninenin Cumhuriyet ile yasit olduguna deginerek, nice uzun ve saglikli yillar geçirmesini diledi.

Kubilay, "Basta Atatürk olmak üzere, sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetli aniyorum. 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramimizi da kutluyorum. Teyzemizin de 100. yasini kutluyorum." diye konustu.