Gençlerbirligi camiasi 100. yil etkinliginde bulustuHalil Ibrahim Avsar- Kulüp baskani Niyazi Akdas: - "Koca koca sehir takimlari yikilip farkli isimlerle tekrar kurulurken, biz her zaman dimdik ayaktaydik. Gençlerbirligi, Türk futbol tarihinde her zaman saygiyla anilmistir"

Gençlerbirligi camiasi 100. yil etkinliginde bulustuHalil Ibrahim Avsar- Kulüp baskani Niyazi Akdas:
- "Koca koca sehir takimlari yikilip farkli isimlerle tekrar kurulurken, biz her zaman dimdik ayaktaydik. Gençlerbirligi, Türk futbol tarihinde her zaman saygiyla anilmistir"

ANKARA (AA) - Gençlerbirligi camiasi, kulübün düzenledigi 100. yil etkinliginde bir araya geldi.

Bestepe Ilhan Cavcav Tesisleri'ndeki etkinlige Gençlerbirligi Kulübü Baskani Niyazi Akdas, yönetim kurulu, divan kurulu, teknik ekip, futbolcular, kulüp personeli ve taraftarlarin yani sira Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, Ankara Sanayi Odasi Baskani Seyit Ardiç ile çok sayida davetli katildi.

Saygi durusuyla baslayan programda, daha sonra kirmizi-siyahli kulübün 100. yilina iliskin hazirlanan video katilimcilara izletildi. Gençlerbirligi taraftarlari saat 19.23'te mesale yakarak, 100. yili kutladi.

Konusmasina Gençlerbirligi'nin kurulus hikayesini anlatarak baslayan Niyazi Akdas, "Kulübümüzün 100. yilina erismesinin hakli gururunu yasiyoruz. Bize bu degerli zaferi armagan eden kulübün kurucularini minnetle aniyorum." dedi.

"Onlardan ilham alarak biraktiklari büyük mirasa sahip çikmaya çalismaktayiz." ifadesini kullanan Akdas, "Bu geçen 100 yil içinde mutlu ve sikintili günlerimiz odu. Hiç pes etmedik, hep var olduk. Koca koca sehir takimlari yikilip farkli isimlerle tekrar kurulurken, biz her zaman dimdik ayaktaydik. Gençlerbirligi, Türk futbol tarihinde her zaman saygiyla anilmistir." diye konustu.

Gençlerbirligi'nin baskani olmaktan büyük onur ve seref duydugunu vurgulayan Akdas, sunlari kaydetti:

"100 yil içinde hiçbir zaman bir kurum veya kurulusa sirtini dayamamis, kendi yaginda kavrulmus bu kulübün baskani olarak kulübümüzle iftihar ediyorum. Bu arada, bir miktar da alacagimiz olmasina ragmen devre arasinda transfer yasaginin kaldirilmasina katki veren Sayin Ali Koç'a, yasagin kaldirilmasini takiben yeni transfer yapmam için beni cesaretlendiren Sayin Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'a sükranlarimi arz ediyorum. Kulübümüzün 100. yilini yasamasinda maddi ve manevi katkisi olan tüm baskanlara, yöneticilere, idarecilere, çalisanlara, futbolculara ve yagmur çamur demeden kulübümüzü yalniz birakmayan vefakar taraftarimiza tesekkür ediyorum. Aramizdan ayrilarak ebediyete intikal edenleri de minnetle aniyor, rahmet diliyorum. Kirmizi-kara asirlik çinara gönül verenler, 100. yiliniz kutlu olsun. Gençlerbirligi her zaman var olsun."

Akdas, yasanan deprem felaketi nedeniyle tesislerde sade bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifa diledi.

Etkinlik, 100. yil pastasinin kesilmesiyle sona erdi.