Adiyaman esnafi depremin ardindan yeniden tezgah basindaMesut Varol- Çig köfte ustasi Bülent Teknikçi: - "Çok canlar gitti. Umarim kisa sürede göç edenler geri gelir. Su an çalisacak personel bulamiyoruz ama umutluyuz, her sey düzelecek" - Unlu mamuller satisi yapan Nevzat Baskut: - "Acilarimiz unutulacak gibi degil ama hayat devam ediyor. Herkes isinin basina dönsün. Bu memleket için ayaga yeniden ayaga kalkmamiz lazim"

Adiyaman esnafi depremin ardindan yeniden tezgah basindaMesut Varol- Çig köfte ustasi Bülent Teknikçi:
- "Çok canlar gitti. Umarim kisa sürede göç edenler geri gelir. Su an çalisacak personel bulamiyoruz ama umutluyuz, her sey düzelecek"
- Unlu mamuller satisi yapan Nevzat Baskut:
- "Acilarimiz unutulacak gibi degil ama hayat devam ediyor. Herkes isinin basina dönsün. Bu memleket için ayaga yeniden ayaga kalkmamiz lazim"

ADIYAMAN (AA) - MESUT VAROL - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin büyük yikima yol açtigi Adiyaman'da esnaf, is yerlerini açmaya basladi.

Merkez üssü Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Adiyaman'da bazi is yeri sahipleri ve çig köfte ustalari, dükkanlarini yeniden açti.

Adiyaman merkez ve Kahta ilçesinde tezgahlarinin basina geçen ustalar, yöresel ürünlerle hazirladiklari çig köfteyi, yardim faaliyetlerinde çalisan gönüllülere de ikram ediyor.

Bazi manav, market ve lokantacilar da uzun aranin ardindan dükkanlarini açti.

- Is yeri yikildi, arkadasinin dükkaninda satis yapiyor

Çig köfte ustasi Bülent Teknikçi, AA muhabirine, is yerinin depremde tamamen yikildigini ve arkadasinin is yerinde yeniden çig köfte yapmaya basladigini söyledi.

Yasadiklari acilara ragmen hayatin devam ettigini dile getiren Teknikçi, "Adiyaman halki çig köftesiz yasayamaz. Uzun zamandir çig köfte hizmeti veremedik. Firinlar açmaya basladiktan sonra is yerlerimizi açtik." dedi.

Teknikçi, hayatin normale dönmesi için zaman gerektigine dikkati çekerek, "Sabirli olmak lazim. Insallah her sey düzelecek. Çok canlar gitti. Umarim kisa sürede göç edenler geri gelir. Su an çalisacak personel bulamiyoruz ama umutluyuz, her sey düzelecek." diye konustu.

Kahta ilçesinde ise manav Gafari Meni, yasanan bu büyük felaketin üstesinden geleceklerine inandiklarini belirtti.

Millet olarak bunun üstesinden geleceklerini vurgulayan Meni, "Burada düsenin dostu var, o da devlet. Allah'a sükür devletimiz yanimizda. Kisa sürede toparlanacagiz. Gelecekten umutluyum çünkü sirtimizi devletimize verdik. Insallah sirtimiz yere gelmez." dedi.

- "Sokaklar yavas yavas canlanmaya basladi"

Unlu mamuller satisi yapan is yerinin sahibi Nevzat Baskut da hayatin her seye ragmen devam ettigini dile getirdi.

Baskut, devlet yetkililerinin elinden geleni yapmaya çalistigini söyleyerek, "Insallah bundan sonrasi iyi olur. Kapali is yerlerinin açilmasini istiyoruz. Acilarimiz unutulacak gibi degil ama hayat devam ediyor. Herkes isinin basina dönsün. Bu memleket için ayaga yeniden ayaga kalkmamiz lazim." ifadelerini kullandi.

Çig köfte satisi yapan isletmeci Osman Altun da deprem nedeniyle uzun zamandir kepenklerinin kapali oldugunu söyledi.

Is yerlerini yeniden açmaya basladiklarini anlatan Altun, sunlari kaydetti:

"Sokaklar yavas yavas canlanmaya basladi. Çig köfteye ragbet de artmaya basladi. Buradan tüm esnaf kardeslerime çagrimdir: Lütfen herkes duyarli olsun, herkes is yerlerini açsin. Insanlarimiz zaten magdur, onlari daha da magdur etmeyelim. Tüm sektör temsilcileri islerinin basina geçsin."