Istanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyorIrem Demir,Kübra Kara- Maltepe Belediyesi, Hatay'a 65 yatagin bulundugu sahra diyaliz merkezi kurdu - Adiyaman'da bulunan Sultangazi Belediyesi Konteyner Yasam Alanina çocuk parki yapildi

Istanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyorIrem Demir,Kübra Kara- Maltepe Belediyesi, Hatay'a 65 yatagin bulundugu sahra diyaliz merkezi kurdu
- Adiyaman'da bulunan Sultangazi Belediyesi Konteyner Yasam Alanina çocuk parki yapildi

ISTANBUL (AA) - Istanbul'daki belediyelerin 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yönelik yardim çalismalari devam ediyor.

Maltepe Belediyesi, Hatay'a sahra diyaliz merkezi kurdu. Dahiliye Uzmani Dr. Idris Emir tarafindan faaliyete geçirilen diyaliz merkezi 65 yataktan olusuyor.

Belediye, deprem bölgesinden ilçeye gelen ailelere de yardimlarini sürdürüyor.

Ümraniye Belediyesi, gida, içecek, battaniye, uyku tulumu, yastik, hijyen seti, isitici, jeneratör, bebek bezi, su, termos, medikal ürünler, ekmek, süt, ayakkabi, mont, kadin, erkek, çocuk ve bebek giysilerinden olusan 210 tiri afet bölgesine gönderdi. Belediye, deprem bölgesindeki çocuklari da unutmayarak oyuncak, çikolata ve sekerleme dagitti.

- Çocuk parkinda oyunlar oynandi

Sultangazi Belediyesi, Adiyaman'daki Sultangazi Belediyesi Konteyner Yasam Alanina çocuk parki yapti. Salincak, kaydirak ve tahterevallinin bulundugu parkta çocuklar oyun oynadi.

Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, konteyner yasam alanini ihtiyaçlar dogrultusunda her gün daha da gelistirdiklerini belirterek, "Deprem korkusunun çocuklarimizda fiziksel ve ruhsal davranis sorunlarina neden olmamasi için özen gösteriyoruz. Sultangazi Belediyesi Konteyner Yasam Alaninda çocuklar için Psikolojik Destek Merkezinin ardindan bir park kazandirdik. Onlara eglenebilecekleri ve sosyallesebilecekleri bir alan olusturmak istedik. Yeter ki onlar hep gülsün." ifadelerini kullandi.