Türkiye Ihsan Yener Klavye Yarisi sonuçlandi Elif Küçük

Türkiye Ihsan Yener Klavye Yarisi sonuçlandi Elif Küçük

ISTANBUL (AA) - Bu yil 20'ncisi düzenlenen 2023 Türkiye Ihsan Yener Klavye Yarisi'nin kazananlari belli oldu.

Uluslararasi Bilgi Islem ve Iletisim Federasyonu Türkiye Temsilciligi ve Türk Grubu Baskanligindan (INTERSTENO) yapilan açiklamaya göre, yarismaya bu yil 32 ilden, 79 okuldan 280 kisi katildi.

"Anadil" ve "Çok Dilli (17 dil)" olarak 2 kategoride, 23 Ocak-09 Mart tarihleri arasinda düzenlenen yarismaya, deprem bölgelerindeki Adana Ramazanoglu, Elazig Korgeneral Hulusi Sayin, Kadirli Yunus Emre, Malatya Haci Hüseyin Kölük Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ögrencileri ile Adalet Bakanliginin Osmaniye'de görevli bir mensubu da çevrim içi katildi. Bu bölgelerdeki ögrencilerden bazilari onur tablosuna girdi.

"Anadil" yarisinda, "0-12 yas küçükler" kategorisinde Afyonkarahisar Özel Sandikli Yunus Emre Ortaokulu'ndan Merve Mutlu dakikada net 106 sözcük, "13-16 yas ögrenciler" kategorisinde Afyonkarahisar Sandikli Türk Telekom Fen Lisesi'nden Nisan Maya Tunçoglu dakikada net 138 sözcük, "17-20 yas gençler" kategorisinde Afyonkarahisar Suhut Zafer Anadolu Lisesi'nden Onur Demirbas dakikada net 109 sözcük, "21-99 yas deneyimliler" kategorisinde Ankara Danistay Baskanligi'ndan Erdi Çiller dakikada net 157 sözcük yazarak kategorilerinin Türkiye birincisi oldular.

"Çok Dilli" yarislarda, "0-12 yas küçükler" kategorisinde Afyonkarahisar Osman Atilla Ortaokulu'ndan Serife Nisa Erdin 7 dilde toplam net 20 bin 755 vurus, "13-16 yas ögrenciler" kategorisinde Afyonkarahisar Sandikli Türk Telekom Fen Lisesi'nden Nisan Maya Tunçoglu 17 dilde toplam net 72 bin 522 vurus, "17-20 yas gençler" kategorisinde Afyonkarahisar Suhut Zafer Anadolu Lisesi'nden Onur Demirbas 17 dilde toplam net 59 bin 290 vurus, "21-99 yas deneyimliler" kategorisinde Ankara Danistay Baskanligi'ndan Erdi Çiller 16 dilde toplam net 72 bin 676 vurus yazarak kategorilerinin Türkiye birincisi olmaya hak kazandi.

Yarisin sonuçlarina, "https://www.intersteno.org.tr/icerik/2023-turkiye-internet-klavye-sampiyonasi-canli-sonuclar" adresinden ulasilabiliyor.

Öte yandan, Dünya Internet Klavye Yarisi kayitlari da 10 Mart-15 Nisan tarihleri arasinda gerçeklesecek, finaller ise 17 Mart-28 Nisan tarihleri arasinda yapilacak.

Bu arada, 5-6 yas grubu da dahil olmak üzere her yastan insanin bilgisayari on parmakla F klavyede, bakmadan ve bilimsel olarak ögrenmesi amaciyla "Oyunlu F Klavye Programi"ni hayata geçiren Intersteno Türk Grubu, deprem bölgesindeki konteynerlerde, çocuklarin oyun oynarken bilgisayar klavye egitimi almalari için Milli Egitim Bakanligi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ile Türkiye Bilisim Dernegine teklifte bulunmayi planliyor.