Izmir'de FETÖ bahanesiyle dolandiricilik yaptigi iddia edilen 2 kisi yakalandiSafak Yel

Izmir'de FETÖ bahanesiyle dolandiricilik yaptigi iddia edilen 2 kisi yakalandiSafak Yel

IZMIR (AA) - Izmir'in Aliaga ilçesinde, Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) bahanesiyle bir kisinin 600 bin lira ve bir miktar ziynet esyalarini dolandirdiklari iddia edilen 2 süpheli, jandarma tarafindan yakalandi.

Sehitkemal Mahallesi'nde ikamet eden M.K, kendisini emniyet müdürü olarak tanitan bir kisinin agabeyi H.K'yi (77) telefonla arayarak FETÖ ile ilgili bazi sorular sordugunu, daha sonra da para ve ziynet esyasini getirmesini istedigini ifade ederek jandarmaya basvurdu.

H.K'nin para ve ziynet esyalarini teslim etmek üzere bu kisilerle bulusmaya gittiginin ögrenilmesi üzerine jandarma ekipleri belirtilen adrese hareket etti.

Bölgeye giden Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, H.K'yi Kuzey Ege Otoyolu Aliaga kesiminde yaya olarak buldu. H.K, jandarmaya, para ve ziynet esyalarinin maskeli bir kisi tarafindan alindigini, kendisinin de araçtan indirildigini belirtti.

Daha sonra Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekiplerince otoyoldaki güvenlik kamerasi kayitlarindan bulundugu yeri tespit edilen otomobil, takibin ardindan Çandarli giselerinde durduruldu.

Otomobildeki M.K. ve A.D, gözaltina alindi.

Süphelilerin H.K'den dolandiricilik suretiyle aldigi tespit edilen 600 bin lira ve bir miktar ziynet esyasi sahibine teslim edildi.

Zanlilar, ifade islemleri için jandarmaya götürüldü.

Öte yandan operasyon ani güvenlik kamerasinca kaydedildi. Görüntülerde, iki kisinin otomobile binmesi, aracin Çandarli giselerinde durdurulmasi ve zanlilarin gözaltina almasi yer aliyor.