Katar'daki Dünya Kupasi'nda kullanilan konteynerler depremzedelerin yeni evi olacakEmrah Gökmen- Hatay'da, her biri 18 metrekarelik 5 bin konteynerden ilk etapta 600'ü kurulacak ve yaklasik 3 bin kisi bu konteynerlerde barinacak - Istanbul Gaziosmanpasa Kaymakami ve konteyner kentin koordinatörü Iskender Yönden: - "5 bin konteyneri Hatay'da kullanacagiz. Ilçelere de gönderecegiz. Bir ailenin ihtiyacini karsilayabilecek, yemek aktivitesi hariç, tüm konfora sahip çok güzel konteynerler"

Katar'daki Dünya Kupasi'nda kullanilan konteynerler depremzedelerin yeni evi olacakEmrah Gökmen- Hatay'da, her biri 18 metrekarelik 5 bin konteynerden ilk etapta 600'ü kurulacak ve yaklasik 3 bin kisi bu konteynerlerde barinacak 
- Istanbul Gaziosmanpasa Kaymakami ve konteyner kentin koordinatörü Iskender Yönden:
- "5 bin konteyneri Hatay'da kullanacagiz. Ilçelere de gönderecegiz. Bir ailenin ihtiyacini karsilayabilecek, yemek aktivitesi hariç, tüm konfora sahip çok güzel konteynerler"

HATAY (AA) - EMRAH GÖKMEN - Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupasi için hazirlanan, her biri 18 metrekarelik konteynerler, Hatay'da depremzedelerin barinma ihtiyaci için kullanilacak.

Dünya Kupasi'nda personel basta olmak üzere futbolseverlerin konakladigi konteynerler, Katar tarafindan Türkiye'ye gönderilerek depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Toplamda gönderilecek 10 bin konteynerden 5 binin kurulacagi Hatay'da, Iskenderun kara yolu üzerinde hazirlanan alanda, içerisinde yatak, dus ve tuvaletin bulundugu 600 konteynerin kurulumunda son asamaya gelindi.

Istanbul Gaziosmanpasa Kaymakami ve konteyner kentin koordinatörü Iskender Yönden, AA muhabirine yaptigi açiklamada, daha önce Iskenderun Kaymakami olarak görev yaptigini ve bu süreçte bölgeye hizmet etmenin kendisi için onur oldugunu söyledi.

Hatay'da toplam 50 bin konteyner kurulmasinin planladigini, bunun 30 bin adedinin düzenlendigine deginen Yönden, bu çalismalarin birinin de Katar-Türkiye Kardeslik Konteyner Kenti oldugunu dile getirdi.

Ilk kurulan kentte 600 konteynerin yer alacagini ve bunlardan 390 adedinin kurulumunun tamamlandigini anlatan Yöndem, "Geriye yaklasik 210 kaldi ve aksam buraya ulasmis olacak insallah. Tahminen 5-6 gün içerisinde kanalizasyon ve elektrik baglantilarini bitirince, ortalama 4-5 kisilik ailenin kalacagini da düsünürseniz 3 bin kisiye burasi hazir hale gelecek." diye konustu.

- "5 bin konteyneri Hatay'da kullanacagiz"

Kaymakam Yönden, konteynerlerin tek odali ve 18 metrekare oldugunu, içerisinde banyosu, tuvaleti, buzdolabi, isitma ve sogutma gibi sistemlerin kurulu oldugunu, yatak, sandalye, çalisma masasinin yer aldigini ifade etti.

Konteynerlerin 2022'de Dünya Kupasi sirasinda personel ve futbolseverlerin kullanmasi için yapildigini hatirlatan Yönden, söyle konustu:

"10 bin tane konteyner bunlar. 5 bin konteyneri Hatay'da kullanacagiz. Ilçelere de gönderecegiz. Bir ailenin ihtiyacini karsilayabilecek, yemek aktivitesi hariç tüm konfora sahip çok güzel konteynerler. Gelecek hafta bu saatlerde insanlarimiz burada olacak. Geçen hafta lodostan dolayi gemi yanasamadi. Biz planli çalisiyoruz, gemi Katar'dan çikinca burada iskanini alacak sekilde planliyoruz. Mesela bugün 194 konteyneri kurmus olacagiz insallah. Haftaya burada size tekrar 'merhaba' diyebiliriz."