18. Alanya Uluslararasi Caz Günleri basladiMustafa Kurt

18. Alanya Uluslararasi Caz Günleri basladiMustafa Kurt

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Alanya ilçesinde bu yil 18'incisi düzenlenen Uluslararasi Alanya Caz Günleri basladi.

Alanya Belediyesince Kizilkule Meydani'nda gerçeklestirilen etkinligin ilk gününde, Daniela Simmons ve Atilla Sereftug But Jazz Grubu sahneye çikti.

Yabanci turistlerin de ilgi gösterdigi etkinligin ilk gününün ikinci konserinde ise Elif Sanchez sahne aldi.

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, gazetecilere yaptigi açiklamada, Alanya'nin en güzel günlerinin yasandigi bir ayda 18. Caz Festivali'nin startini verdiklerini söyledi.

Festivale dünyanin bir çok yerinden gelen sanatçilarin Kizilkule önünde sahne alarak sarkilarini seslendirdigini anlatan Yücel, "Bugün Ispanya, Isviçre, Fransa, Azerbaycan, Ingiltere ve Türkiye'den sanatçilar burada sahne aliyor. Ben her zaman sunu söylüyorum, insanlar özgürce her daldan sarkilar dinleyebilir, söyleyebilir. Biz müzigin evrenselligine her zaman inaniyoruz. Halkimizin mutlulugu ve huzuru için buna benzer etkinliklere imza attik, atmaya da devam edecegiz." dedi.

Yücel, 4 gün boyunca sanatseverlerin müzigin keyfine varacaklarini kaydederek, yerli ve yabanci misafirlerin yaninda Alanya halkina da en güzel sekilde bir festival gerçeklestirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Ilçede 24 Eylül'e kadar devam edecek etkinlikte, yarin Alafsar Rahimov - Balaban Meets Jazz Special Guest Elnur Huseynov ve Acantha Lang gruplari sahneye çikacak.