Düzce'de otizmli çocugun polislik hayali bir günlügüne gerçege dönüstüÖmer Ürer

Düzce'de otizmli çocugun polislik hayali bir günlügüne gerçege dönüstüÖmer Ürer

DÜZCE (AA) - Düzce'de yasayan 11 yasindaki otizmli Muhammed Celil Kaya'nin polis olma hayali bir günlügüne gerçek oldu.

Kentte otizmli ögrencilerin egitim gördügü, Milli Egitim Bakanligina bagli Haci Hidayet Türkseven Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencisi Muhammed Celil Kaya'nin polislige olan meraki ögretmenlerini harekete geçirdi.

Kaya'ya sürpriz yapmak isteyen ögretmenleri, Il Emniyet Müdürlügü ile irtibat kurup çocugun polis olma hayalini iletti.

Il Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan'in durumu ögrenmesiyle okula Toplum Destekli Sube Müdürlügü ekipleri yönlendirildi.

Ögretmenleri de okul girisinde bulunan güvenlik kulübesini temsili karakola çevirdi, Kaya'ya polis üniformasi giydirdi.

Kapida polisleri görünce mutlu olan Kaya, polis memurundan tekmil aldi, kendisi için olusturulan karakolda asayis toplantisi gerçeklestirdi ve ekip otosuna binerek denetime çikti.

Çevredeki diger okul önlerine giderek siren çalan Kaya, ögrencilere sorun yasadiklarinda polis çagri merkezini aramalarini tavsiye etti.

Kaya, gün boyu polislerle zaman geçirerek, memurlara talimatlar verdi, okulda egitim gören diger arkadaslarina polislik meslegini ve ekip aracini tanitti.

- "Onun gelisimi ve egitimi için çok anlamli oldu"

Ögretmen Ayni Zeliha Hamamci, çocuklarin her birinin ayri bir ilgi alani oldugunu söyledi.

Farkindalik yasadiklari bir gün geçirdiklerini aktaran Hamamci, "Bugün bizim için çok özel ve güzel bir gün oldu. Polislerimizin okula gelmesi bizi çok mutlu etti. Kulübemizi ayri bir süsledik. Farkindalik olan bir gün geçirdik. Muhammed'in polis olma hayali vardi. Kendisine egitimlerde görev verdigimizde bilgileri hemen verir. Bugün de polislerle bir gün geçirdi. Buraya kadar gelen komiserlerimize, memur arkadaslarimiza çok tesekkür ederiz. Polislikle alakali bir sarkimiz bile var, her gün söyleriz. Onun gelisimi ve egitimi için çok anlamli oldu."

Muhammed Celil Kaya ise hep polis olmak istedigini dile getirerek, polisleri çok sevdigini söyledi.