Ford, Almanya'da ürettigi elektrikli yeni modeli Explorer'i tanittiAbdulselam Durdak-Ford'un Amerikan köklerine dayanan ve Avrupa pazari için tasarlanmis otomobili yeni Explorer, Avrupa pazarlarinda bu yil sonu itibariyla siparis edilebilecek, Türkiye'de ise gelecek dönemde kullanicilarla bulusacak

Ford, Almanya'da ürettigi elektrikli yeni modeli Explorer'i tanittiAbdulselam Durdak-Ford'un Amerikan köklerine dayanan ve Avrupa pazari için tasarlanmis otomobili yeni Explorer, Avrupa pazarlarinda bu yil sonu itibariyla siparis edilebilecek, Türkiye'de ise gelecek dönemde kullanicilarla bulusacak

ISTANBUL (AA) - Ford, Alman mühendisligini çarpici Amerikan tarziyla birlestiren, tamamen elektrikli otomobili yeni Explorer'i düzenlenen çevrim içi etkinlikle tanitti.

Ford'dan yapilan açiklamaya göre, Explorer ve Explorer Premium olarak iki özel versiyona sahip olan tamamen elektrikli yeni Explorer, Avrupa pazarlarinda bu yil sonu itibariyla siparis edilebilecek. Türkiye'de ise gelecek dönemde kullanicilarla bulusacak.

Ford'un yenilikçi elektrikli otomobil modellerinin öncüsü olan ve heyecanla beklenen Explorer, segmentindeki kurallari bastan yazarken, Avrupa'da Ford markasinin yeniden kesfedilmesinin yolunu açiyor. Orta boyuttaki crossover, iki sira halinde 5 kisilik koltuk düzeni ile ailelere tam donanimli ve konforlu bir yolculuk sunuyor.

Almanya'da tasarlanip üretilen tamamen elektrikli yeni Explorer, üstün bir dijital deneyim sunarak sürücünün ve yolcularin hareket halindeyken baglantida kalmalarina ve konforlu bir yolculuk yapmalarina yardimci oluyor. Yol deneyimini zenginlestiren özellikleri arasinda genis ve hareketli dokunmatik ekran SYNC Move, iç mekana göre özel uyarlanmis sesli ve baglantili bilgi-eglence sistemi, kablosuz uygulama entegrasyonu ve gelismis sürücü yardim teknolojisi bulunuyor.

Maceraya hazir tasarimi, 470 litrelik bagaj hacmi ve 5 koltuguyla Ford'un en yeni elektrikli otomobili, sehir içi ve sehir disi yolculuklar için ideal bir sürüs sunuyor. Sürücü ve ön koltuktaki yolcu arasindaki 17 litrelik konsol, 15 inçlik bir dizüstü bilgisayar konulacak alan saglarken, özel bir dolap ve akilli bagaj kapagi Explorer'i sinifinda yeni bir standarda çikariyor.

Otomobilin fütüristik dis tasarimi, premium materyalleri ve heykel gibi yontulmus sportif koltuklari, konsept otomobillere özgü devrim niteligindeki sofistike ses sistemi gibi özellikleri modern iç tasarimla bütünlük sagliyor. Tüm bunlar, yalnizca 25 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e hizli sarj olma ve gelecek yil Avrupa çapinda 500 bin sarj noktasina erisim olanagiyla bir arada sunuluyor.

- "Avrupa'daki müsterilerimiz için Köln'de üretildi"

Açiklamada görüslerine yer verilen Ford Model e Avrupa Genel Müdürü Martin Sander, "Explorer, yeni nesil ve heyecan verici Ford elektrikli otomobillerin öncüsü. Amerikan köklerimize sahip ancak Avrupa'daki müsterilerimiz için Köln'de üretildi. Büyük maceralar için yolculuga hazir ve müsterilerimizin sürüs sirasinda günlük ihtiyaçlarini karsilayacak her seye sahip." ifadelerini kullandi.

Verilen bilgiye göre, Ford'un elektrikli otomobil hamlesine öncülük eden tamamen elektrikli yeni Explorer, sirketin Almanya'daki yeni Ford Köln EV Merkezi'nde genis çapta üretilen ilk elektrikli otomobil olmasiyla dikkati çekiyor. Otomobil, Ford'un Avrupa'da 2030 yilina kadar tamamen elektrikli binek araç portföyü sunma taahhüdünde dev bir adim niteligi tasiyor.

-Ford'un ikonik Amerikan SUV'sinin ruhunu yansitiyor

Aerodinamik dis tasarimi, geleneksel izgara yerine kullanilan "kalkan" seklindeki cesur izgara, yeni elektrikli otomobil hamlesinde Ford'un ikonik Amerikan SUV'sinin ruhunu ve iddiali stilini ortaya koyuyor.

Explorer'in SYNC Move bilgi-eglence sistemi yalnizca yolculari baglantida tutmakla kalmiyor, ayni zamanda sürücüye uyumlu olacak sekilde sorunsuzca yukari ve asagi kaydirilabilen ve degerli esyalar için özel bir saklama alanini gizleyen hareketli 15 inç dokunmatik ekrana da sahip. Iki büyük akilli telefon tasiyabilen bölme, standart olarak bir kablosuz sarj özelligiyle birlikte sunuluyor ve SYNC Move, Android Auto ve Apple CarPlay ile kablosuz uyumluluk sagliyor.

Performans tutkunlari için en önemli özelliklerden biri de Ford Explorer'in yolda veya evde hizli ve kolay sarj edilebilmesi. Explorer, yoldaki en uygun sarj noktalarini bulmaya yardimci oluyor. Evde sarj ile daha düsük maliyetli elektrik kullanimi ile tam dolu bir pil ve önceden isitilmis kabin özelligine imkan taniyor.

Explorer ayrica, sürücülerin ve yolcularin hedeflerine ulastiklarinda da yola çiktiklari zamanki kadar dinç ve yeniden yola çikmaya hazir olmalarini saglayacak birçok özellik sunuyor. Konforu artiran standart donanimda isitmali ön koltuklar ve direksiyon simidi, masaj yapan sürücü koltugu ve sürücü ile ön yolcunun istedigi sicakligi seçmelerine imkan saglayan klima kontrolü bulunuyor. Standart anahtarsiz giris ve akilli bagaj kapagi özellikleri otomobile binisi kolaylastiriyor, otomobil sahipleri kollari dolu oldugunda bile arka tamponun altina ayaklariyla basitçe dokunarak bagaja erisebiliyor.

Avrupa'da ilk kez bir Ford modelinde, gösterge koluna dokunarak sorunsuz ve güvenli bir sekilde serit degistirmek için "Assisted Lane Change" ve yogun sehir merkezlerinde kapilari açmadan önce yaklasan bisiklet sürücülerini bildiren "Clear Exit Assist" gelismis sürücü destek sistemleri sunuluyor.

- Gerçek hayat macerasi

Ford, tamamen elektrikli yeni Explorer'in yeteneklerini sergilemek için "Lexie Limitless" olarak da bilinen ve dünyanin her ülkesini ziyaret eden tarihteki en genç macera tutkunu Lexie Alford ile dünya çapinda sürecek bir macera için bir araya geldi.

Bu is birliginde, 1920'li yillarda Ford sponsorlugunda Model T ile dünya turu yaparak rekor kiran efsanevi kadin kasif Aloha Wanderwell'den esinleniyor.