Samsun'da down sendromlu çocuklar Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'ni gezdiFatih Mehmet Kürkçü

Samsun'da down sendromlu çocuklar Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'ni gezdiFatih Mehmet Kürkçü

SAMSUN (AA) - Samsun'da down sendromlu çocuklar UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'ni gezdi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, down sendromlu çocuklar için Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'ne gezi düzenlendi.

Ondokuzmayis, Bafra ve Alaçam ilçelerinin sinirlari içinde yer alan, Türkiye'deki pek çok kus türüne ev sahipligi yapan deltayi gezen çocuklar, rehber esliginde deltadaki yaban hayatini gözlemledi.

Ögrenme güçlügü yasayan 0-6 yas grubu down sendromlu çocuklarin egitim ihtiyacini karsilayarak, düzenlenen etkinliklerle toplumda farkindalik olusturmayi hedefleyen Samsun Büyüksehir Belediyesi, Özel Egitim için Sosyal Ortaklik Projesi'ni sürdürüyor. Projede Samsun Rehberlik ve Arastirma Merkezi ile Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Egitim Dayanisma Dernegi (Down-ÇED) is birligi yapan belediye, evde egitim hizmetinin yani sira çesitli etkinliklerle çocuklarin sosyallesmelerine katki veriyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, özel egitime gereksinim duyan çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerin sürecegini belirterek, "Down sendromlu çocuklarimizin egitim ögretimlerine devam edebilmeleri yadsinamaz bir gerçektir. Biz de belediye olarak üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirmek amaciyla kamu ve sivil toplum kuruluslariyla is birligi yaparak çesitli etkinlikler düzenliyoruz. Aileleriyle birlikte çocuklarimizi misafir eden Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi ekiplerimiz, misafirlere kus cennetini gezdirdi. Sosyallesmeleri ve bilgi birikimlerini artirmalari açisindan son derece faydali bir gezi oldu." ifadelerini kullandi.