Sanofi'nin Girisimcilik Programi PharmUp'ta 4'üncü dönem için son basvuru tarihi 7 NisanMuhammet Emin Horuz

Sanofi'nin Girisimcilik Programi PharmUp'ta 4'üncü dönem için son basvuru tarihi 7 NisanMuhammet Emin Horuz

ISTANBUL (AA) - Sanofi'nin Endeavor Türkiye is birligiyle yürüttügü, saglik sektöründe katma deger yaratacak yenilikçi fikirlerin gelisimine destek olmak için hayata geçirdigi Girisimcilik Programi PharmUp'in 4'üncü dönemi basliyor.

Sanofi'den yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin girisimcilik alanindaki köklü kurumlarindan Endeavor is birliginde gerçeklesecek yeni dönemin takvimine göre, basvurular 7 Nisan 2023 tarihine kadar internet sitesi üzerinden yapilabilecek.

PharmUp'in yeni dönem basvuru kategorileri Akilli Saglik Cihazlari ve Diagnostik Çözümler (giyilebilir teknolojiler ve hizli test araçlari), Medikal Egitim ve Iletisim Araçlari, Saglikli Yasam Çözümleri, Dijital Saglik ve Teletip, Veri Yönetimi ve Analitigi, Kurumsal Dijital Dönüsüm olacak.

Saglik dikeyinde çalisan, ölçeklenebilir, gelistirilebilir ve sürdürülebilir fikirlerin hayat buldugu programda, seçilecek girisimler için Endeavor ile birlikte hazirlanan mentorlük destegi ve egitimler içeren 3 aylik hizlandirma dönemi baslayacak.

Programa kabul edilen tüm girisimlerden birer temsilci, 14-17 Haziran'da Paris'te yapilacak olan VivaTech konferansina Sanofi sponsorlugunda katilabilecek. Bu dönem sonrasinda ürünlerini olgunlastiran start-up'lar programin final gününde (Demo Day) sektörün önde gelen isimlerine sirketlerini tanitma sansi bulurken, girisimciler olasi is birligi firsatlari da göz önünde tutularak degerlendirilecek.

- PharmUp'ta 2019'dan beri 16 girisimci programa katildi

Ilki 2019 yilinda gerçeklesen programa, bugüne kadar toplamda 173 girisimci basvuru yapti. Bu basvurularin içinden programa seçilen 16 girisimci, PharmUp’in hizlandirma dönemine katilmislardi. Bu dönem sonunda ürünlerini olgunlastirma sansi bulan girisimciler çözümlerini PharmUp’in jüri üyelerinin degerlendirmelerine sundular.