TBMM Genel Kurulu Gazi Nogay- AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin: - "Seçimlere çok az zaman kaldi. 5 yil su gibi akip geçti. Kalan zamani birbirimizi iyi hatirlayarak, birbirimize karsi hürmet göstererek geçirmemiz gerekiyor" - IYI Parti Grup Baskanvekili Erhan Usta: - "Rant odakli bakisin ve denetimsiz yapilarin sonucunu vatandaslarimiz canlariyla ödüyor"

TBMM Genel Kurulu Gazi Nogay- AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin:
- "Seçimlere çok az zaman kaldi. 5 yil su gibi akip geçti. Kalan zamani birbirimizi iyi hatirlayarak, birbirimize karsi hürmet göstererek geçirmemiz gerekiyor"
- IYI Parti Grup Baskanvekili Erhan Usta:
- "Rant odakli bakisin ve denetimsiz yapilarin sonucunu vatandaslarimiz canlariyla ödüyor"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin, seçimlere çok az bir zaman kaldigini belirterek "5 yil su gibi akip geçti. Kalan zamani birbirimizi iyi hatirlayarak, birbirimize karsi hürmet göstererek geçirmemiz gerekiyor. Geriye kalanin gerçekten hos bir seda olmasini temenni ediyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem disi konusmalardan sonra grup baskanvekilleri yerlerinden söz aldi.

IYI Parti Grup Baskanvekili Erhan Usta, Adiyaman ve Sanliurfa'da meydana gelen selde hayatini kaybeden vatandaslara Allah'tan rahmet diledi. "Maalesef depremde de selde de ölüyoruz. Hükümetin rant odakli bakisinin ve denetimsiz yapilarin sonucunu vatandaslarimiz canlariyla ödemektedir." ifadelerini kullanan Usta, söyle konustu:

"Sanliurfa'da henüz 3,5 ay önce yapilan alt geçit selde çökmüs, adeta göle dönerek tikanmistir. 2 kisinin hayatini kaybettigi bu yerde 6 Nisan 2021'de gerçeklestirilen ihale, bizzat Sayin Erdogan'in elinden ödül alan bir müteahhide verilmistir. Bunun sorumlusu kim olacak? Saray ve saray çevresini ihya etmekten baska bir seyi düsünmeyen hükümet, deprem ve sel gibi doga olaylarini denetimsiz ve plansiz müdahalelerle felakete dönüstürmektir."

Çiftçilerin yasadigi sorunlara da deginen Usta, Tarim Kredi Kooperatiflerinde azotlu gübre bulunamadigini, bu sorunun bir an önce giderilmesi gerektigini söyledi. Usta, üreticilere verilen mazot ve gübre desteginin yüklendigi Basak Kart'larin sadece belirli isletmelerde degil ilgili tüm isletmelerde kullanilmasi için düzenleme yapilmasi gerektigini dile getirdi.

HDP Grup Baskanvekili Meral Danis Bestas, 16 Mart 1988'de Halepçe'ye düzenlenen kimyasal saldirida 5 bine yakin Kürt vatandasinin katledildigini söyledi. Sivil nüfusa yönelik bu saldirinin, tarihteki en büyük kimyasal saldirilardan biri oldugunu söyleyen Bestas, "Saldiri birçok parlamentoda insanliga karsi suç olarak tanindi. Türkiye de bu soykirimi tanimali." dedi.

Bursa'daki liseler arasi bir futbol maçinda Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncularinin gol sevinçlerini topluca "Nazi selami" vererek kutladiklarini iddia eden Bestas, "Üsküdar Amerikan Lisesi Müdürü 'Nazi selami'ni yanlis bir hareket olarak tanidi. Bu yetersizdir. Irkçilikla sonuna kadar mücadele edecegiz." ifadelerini kullandi.

- "Nazi selami, hepimizin tüylerini ürpertti"

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Bursa'da Amedspor maçindan sonra yasananlarin ve ardindan siyasilerin takindigi tutumlarin, yine Bursa'daki bir futbol maçinda bazi olaylarin ve nahos birtakim simgelerin kullanilmasi sonucunu dogurdugunu belirtti. Özel, "Ulus Musevi Lisesi'ne karsi kullanilan 'Nazi selami' hepimizin tüylerini ürpertti. Üsküdar Amerikan Lisesi'nin yaptigi sagduyulu açiklamayi önemsiyoruz. Genç arkadaslarimizin bunu bilinçli olarak ve o derin yaralari hatirlatmak üzere yapmadiklarini, maksadini asan bir is oldugunu düsünmek istiyoruz." diye konustu.

Bu topraklari var edenin hosgörü ve farkliliklara saygi olduguna isaret eden Özel, siyasetçilerin de böyle bir iklime çanak tutacak davranis, açiklama ve güzellemelerden kaçinmasi gerektigini dile getirdi.

Özel, Kizilay'in 2021-2030 stratejik planinin 17 farkli kaynaktan "kopyala yapistir" yaparak hazirlandigini öne sürerek "Hala Kizilay'in basindaki o yandasi tutacak misiniz? 14 Mayis'tan sonra biz tutmayacagiz." dedi.

- "5 yil su gibi akip geçti"

AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitler Günü'nün kutlayarak basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitleri rahmetle andi.

Bugün AK Parti Grubu için önemli bir gün oldugunu anlatan Zengin, kapali grup toplantisinda, 14 Mayis'taki seçimler için Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan'in Cumhurbaskani adayi olarak gösterildigini animsatti.

Seçimlere çok az bir zaman kaldigini kaydeden Zengin, "Zaman çok hizli geçti, 5 yil su gibi akip geçti. Kalan zamani birbirimizi iyi hatirlayarak, birbirimize karsi hürmet göstererek geçirmemiz gerekiyor. Geriye kalanin gerçekten hos bir seda olmasini temenni ediyorum." diye konustu.