Türk Polis Teskilatinin kurulusunun 178. yil dönümü Taksim'de kutlandiHalis Akyildiz

Türk Polis Teskilatinin kurulusunun 178. yil dönümü Taksim'de kutlandiHalis Akyildiz

ISTANBUL (AA) - Türk Polis Teskilatinin 178'inci kurulus yil dönümü ve Polis Haftasi dolayisiyla Taksim Cumhuriyet Aniti'nda tören düzenlendi.

Taksim Cumhuriyet Aniti'nda düzenlenen törende, Istanbul Vali Yardimcisi Hasan Gözen ve Istanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktas, Taksim Cumhuriyet Aniti'na çelenk birakti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan konusma yapan Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas, "Ülkemizin huzur ve güvenligi, vatandasimizin can ve mal emniyetini saglamak, devlet otoritesini korumak gibi önemli ve tarihi görevler üstlenen Türk polis teskilatimiz, kuruldugu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne edinmis oldugu bilgi, beceri ve tecrübeyle kendini gelistirerek ve yenileyerek dünyanin en modern teskilatlari arasinda yer almistir." diye konustu.

Vatanin üzerinde emelleri olan hainler ile onlarin ülkedeki uzantilari olan proje terör örgütleri, organize suç örgütleri ve ser odaklarina yönelik operasyonlarin bundan önce oldugu gibi bundan sonra da büyük bir azim ve kararlilikla devam edecegini dile getiren Aktas, "Asil milletimizin bagrindan çikan, onun ayrilmaz bir parçasi olan Türk polis teskilati, Türkiye Cumhuriyetimizin bölünmez bütünlügünü koruma ve kollama görevinden asla vazgeçmeyecektir." dedi.

Aktas, kuruldugu günden bu yana vatandasin en zor gününde hep yaninda olan emniyet teskilatinin "yüzyilin felaketinde" de ilk andan itibaren kendisine verilen tüm görevleri layikiyla yerine getirdigini anlatarak, Istanbul Emniyet Müdürlügü olarak afet bölgesindeki yaralari sarmak için milletle birlikte çalismalarini sürdürdüklerini kaydetti.

Törene katilanlar konusmalarin ardindan toplu fotograf çektirdi.