Dünya sampiyonu Tekvando Milli Takimi yurda döndüBozhan Memis- Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin:"Bu gösterge ve direnç, Paris'te Istiklal Marsi'mizi çaldirip ay-yildizli bayragimizi göndere çektirecektir"

Dünya sampiyonu Tekvando Milli Takimi yurda döndüBozhan Memis- Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin:"Bu gösterge ve direnç, Paris'te Istiklal Marsi'mizi çaldirip ay-yildizli bayragimizi göndere çektirecektir"

ISTANBUL (AA) - Azerbaycan'da düzenlenen 2023 Dünya Tekvando Sampiyonasi'nda takim halinde kadinlarda zirvede yer alan, erkeklerde ise üçüncü olan milli sporcular, yurda döndü.

Baskent Bakü'den Istanbul Havalimani VIP Terminali'ne gelen kafileyi, sporcularin aileleri ve kulüp temsilcileri karsiladi.

Havalimaninda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, Türkiye'ye sampiyon olarak dönmenin gururunu yasadiklarini belirtti.

Dünya sampiyonu olmanin çok büyük bir basari oldugunu vurgulayan Sahin, söyle devam etti:

"Buraya gelen herkese tesekkür ediyorum. Bizlere her zaman destek olan, bu sampiyonluktaki en büyük pay sahibi Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a çok tesekkür ediyorum, sükranlarimi arz ediyorum. Bu sampiyona, "Ben geliyorum" diyen ayak seslerimizin sampiyonasiydi. 20 yilda büyük projeler yaptik. Geçen yil takim halinde Avrupa sampiyonuyduk. 7 olimpiyatta 9 madalya aldik. Her olimpiyattan madalyayla döndük. Ama bu takimin dünya sampiyonu olmasini ve olimpiyatlarda en büyük dereceyi almasini hedefledik. Burada dünya sampiyonu olarak moralimizi yükselttik, adimlarimizi siklastirdik, diri olduk, bir olduk, hep beraber Türkiye olduk ve sampiyon olduk."

Gençlik ve Spor Bakani olan Osman Askin Bak'i da tebrik eden Metin Sahin, sözlerini söyle tamamladi:

"Hep beraber hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari'dir. Bu gösterge ve direnç, Paris'te Istiklal Marsi'mizi çaldirip ay-yildizli bayragimizi göndere çektirecektir. Aziz milletimiz dualarini eksik etmedi. Bütün camialarimiza, kulüplerimize, federasyonumuza, Azerbaycan halkina ve Sayin Ilham Aliyev'e çok tesekkür ediyorum. Bu sampiyonluk milletimizin sampiyonlugudur, Türkiye'nin basarisidir, ayni zamanda Türk devletlerinin de basarisidir. Biz hepimiz biriz, bize çok destek verdiler. Allah'in izniyle durmadan yola devam edecegiz. Ülkemiz bizi izlemeye devam etsin. Herkese çok tesekkür ediyorum."

- Nafia Kus: "Insallah olimpiyat sampiyonu sporcular olacagiz"

Bakü'de altin madalya kazanan Nafia Kus, sampiyon takimin parçasi oldugu için büyük mutluluk ve gurur duydugunu söyledi.

Türkiye'nin tekvandoda ilk kez dünya sampiyonu oldugunu dile getiren Nafia Kus, "Ülkemizi en güzel sekilde temsil ettik. Buna da devam edecegiz. Önümüzde olimpiyatlar var. Bütün sporcularin hayali olimpiyatlardir. Biz orada ülkemizi en güzel sekilde temsil edip insallah olimpiyat sampiyonu sporcular olacagiz. Bunun için çalismaya devam edecegiz. Buradan Cumhurbaskanimiza, Gençlik ve Spor Bakanimiza, federasyon baskanimiza, teknik direktörümüze, kulübüm Istanbul Büyüksehir Belediyespor'a, antrenörüm Ali Özen'e çok tesekkür ederim. Paris 2024 bizi bekliyor. Insallah altin madalyayi kazanarak ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegiz." açiklamasini yapti.

Bronz madalya alan isimlerden Hatice Kübra Ilgün ise takim halinde çok önemli bir basariya imza attiklarinin altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Madalya alan, alamayan herkes elinden geleni yapti. Saniyelerle kaçan madalyalar da vardi. Herkes emek verdi, güzel bir sonuçla ülkemize döndük. Azerbaycan halkina çok tesekkür ediyoruz, bizi ülkemizde gibi hissettirdiler. Basta Cumhurbaskanimiza, Bakanimiza, federasyonumuza, teknik direktörümüze, kulübüm Bursa Büyüksehir Belediyespor'a, aileme, bizi destekleyen herkese tesekkür ediyorum."

- Merve Dinçel: "Nice basarilar için elimizden geleni yapacagiz"

Organizasyonda 49 kiloda altin madalya kazanan ve turnuvanin en degerli sporcusu seçilen Merve Dinçel, zor bir sampiyonayi geride biraktiklarini belirtti.

Takim halinde sampiyonluga ulasmanin onur ve gurur verici oldugunu aktaran Dinçel, söyle konustu:

"En degerli sporcu seçilmek beni onurlandirdi. Hem madalyam hem de bu ödül, Türk milletine armagan olsun. Nice basarilar için elimizden geleni yapacagiz. Geçen yil Avrupa sampiyonu, bu yil da dünya sampiyonu olduk. Seneye de insallah takim halinde olimpiyat sampiyonu olacagiz ve Türk halkini daha çok mutlu edecegiz. Ben de Cumhurbaskanimiza, Bakanima, kulübüm Istanbul Büyüksehir Belediyespor'a çok tesekkür ediyorum. Her zaman bize dualariyla destek olan insanlara çok tesekkür ediyorum."

Dünya Tekvando Sampiyonasi'nda en iyi teknik direktör ödülünü alan Milli Takimlar Teknik Direktörü Ali Sahin de zorlu bir süreçten geçtiklerini vurgulayarak, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'ndan bu yana dikkatli ve disiplinli bir çalismanin ardindan dünya sampiyonu olduklarini ifade etti.

Sahin, hedeflerinin bu basariyi 2024 Paris Olimpiyatlari'na tasimak oldugunu sözlerine ekledi.

2023 Dünya Tekvando Sampiyonasi'nda milli sporcular, 3 altin ve 3 bronz madalya kazandi.

Merve Dinçel ve Nafia Kus'la altin, Hatice Kübra Ilgün ile bronz madalya kazanan Kadin Milli Takimi, dünya sampiyonu oldu. Türkiye, böylece tarihinde ilk defa takim halinde dünya sampiyonluguna ulasti.

Hakan Reçber'le altin, Görkem Polat ve Emre Kutalmis Atesli ile bronz madalyanin sahibi olan Erkek Milli Takimi ise dünya üçüncülügünü elde etti.