Bakan Karaismailoglu, Adiyaman'da gündeme iliskin degerlendirmede bulundu:Zeynep Canli- "Çok daha güçlü ve gelismis sehirler kuracagiz, eskiyi yerine getirmenin ötesine geçecegiz. Bölgelerimizin kültürel özelliklerini tasiyan yapilari ve sosyal donatilariyla, yesil alanlariyla vatandaslarimiza layik sehirler insa edecegiz" - "Sadece Adiyaman merkezde 21 alanda yaklasik 18 bin 500 yasam konteyneri ve prefabrik kuruyoruz. 2 bin 618 konteynerin kurulumunu tamamladik, 2 bin 793 konteyner ve prefabri

Bakan Karaismailoglu, Adiyaman'da gündeme iliskin degerlendirmede bulundu:Zeynep Canli- "Çok daha güçlü ve gelismis sehirler kuracagiz, eskiyi yerine getirmenin ötesine geçecegiz. Bölgelerimizin kültürel özelliklerini tasiyan yapilari ve sosyal donatilariyla, yesil alanlariyla vatandaslarimiza layik sehirler insa edecegiz"
- "Sadece Adiyaman merkezde 21 alanda yaklasik 18 bin 500 yasam konteyneri ve prefabrik kuruyoruz. 2 bin 618 konteynerin kurulumunu tamamladik, 2 bin 793 konteyner ve prefabri

ADIYAMAN (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, deprem bölgesinde konteyner kentlerin tamamlanmasiyla hayatin normal akisina daha hizli dönmeye baslayacagini belirterek, "Çok daha güçlü ve gelismis sehirler kuracagiz, eskiyi yerine getirmenin ötesine geçecegiz. Bölgelerimizin kültürel özelliklerini tasiyan yapilari ve sosyal donatilariyla, yesil alanlariyla vatandaslarimiza layik sehirler insa edecegiz." dedi.

Karaismailoglu, Adiyaman K10-P2 Konteyner ve Prefabrik Alani'nda yaptigi basin açiklamasinda, deprem ve sel felaketlerinde hayatini kaybeden vatandaslara Allah'tan rahmet diledi.

Bu bölgede yillardir görülmemis yogunluktaki yagis nedeniyle Tut ilçesinde 2 vatandasin hayatini kaybettigini ifade eden Karaismailoglu, kayip 2 kisiyi bulmak için çalismalari titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Karaismailoglu, "AFAD ekiplerimiz, jandarmamiz, polisimiz, saglikçilarimiz, itfaiyecilerimizden olusan 522 personelle ilk andan itibaren 73 araç, 18 bot, 63 pompa ve 31 dalgiçla arama kurtarma, tahliye ve nakil gibi gerekli çalismalarimizi yapiyoruz. En kisa zamanda vatandaslarimiza ulasmayi ümit ediyoruz." diye konustu.

Karaismailoglu, 35 bin 250'si arama kurtarma uzman personeli olmak üzere 271 binin üstünde personelle deprem bölgelerinde özverili bir çalisma yürüttüklerini, milletle birlikte artçi depremler, çetin kis sartlari ve soguk dahil her seye gögüs gerdiklerini ve vatandaslari bir an dahi yalniz birakmayacaklarini dile getirdi.

Acil eylem planlarini islettiklerini vurgulayan Karaismailoglu, vatandaslarin ihtiyaçlarini aninda karsilayabilmek üzere olusturduklari "saha tarama sistemi"nin devrede oldugunu bildirdi.

Karaismailoglu, bu sayede ihtiyaçlari tespit ettiklerini, bunlarin ne oranda karsilandigini gördüklerini ve gerekli yerlere takviyeleri sürdürdüklerini belirterek söyle devam etti:

"Su an Adiyaman'da yaklasik 264 bin vatandasimiza geçici barinma sagliyoruz. 248 bini çadirlarda, 15 bin kadar vatandasimiz da yurt, okul, okul pansiyonlari ve konteynerlerde kaliyor. Bildiginiz gibi bu asamada çadirlar yalnizca bir 'ara formül'. Asil amacimiz konteyner ve prefabrik kentleri bir an önce yayginlastirmak. Hizlica herkesi konteyner kentlere tasimak ve kalici konutlari yapilana kadar buralarda daha düzenli bir hayat sunmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Sadece Adiyaman merkezde 21 alanda yaklasik 18 bin 500 yasam konteyneri ve prefabrik kuruyoruz. 2 bin 618 konteynerin kurulumunu tamamladik. 2 bin 793 konteyner ve prefabrigin kurulumu tamamlanmak üzere. Kurulumu tamamlanan konteynerlere ailelerimizi hizla yerlestiriyoruz. Vatandaslarimizi konteynerlere yerlestirmek ve hayatin onlar için bir nebze olsun normale dönmeye baslamasi bizi biraz olsun sevindiriyor. Insallah bu sayi hizla artacak ve hayatin normal akisina daha da hizli dönmeye basladigina sahit olacagiz. Yasanan bu aci günleri tarihe gömecegiz ve açilan yaralari hizla iyilestirecegiz. Çok daha güçlü ve gelismis sehirler kuracagiz. Eskiyi yerine getirmenin ötesine geçecegiz. Bölgelerimizin kültürel özelliklerini tasiyan yapilari ve sosyal donatilariyla, yesil alanlariyla vatandaslarimiza layik sehirler insa edecegiz. Devlet ve millet omuz omuza vererek tüm güçlükleri asacagiz."

- Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu yarin açiliyor

Karaismailoglu, yarin Çanakkale Zaferi'nin 108'inci, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açilisinin ise 1'inci yil dönümü oldugunu animsatarak, atalarin emaneti bu vatana ve millete gözleri gibi bakacaklarini ifade etti.

Yalnizca bugünü kurtarmak için degil 85 milyonun gelecegi için çalistiklarini vurgulayan Karaismailoglu, "Tasarim ve mühendislik anlaminda 'en'lerin ve 'ilk'lerin köprüsünü insa ettik ve ülkemizin bütünsel kalkinma hamlesi için dev bir adim olan bu eserimizin meyvelerini aliyoruz. Bugüne kadar 2 milyon 200 bin araç 1915 Çanakkale Köprü'müz sayesinde kara yolunu kesintisiz sekilde kullandi. 2 milyona yakin araç da Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu kullandi. Böylece bölge ekonomisi canlandi. Turizme, tarima ve istihdama önemli katkilar saglandi. Sonuçta ülkemiz kazandi, milletimiz kazandi." dedi.

Karaismailoglu, yarin ayrica Çanakkale'de Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu'nun açilisini yapacaklarini dile getirerek, 47,5 kilometrelik projenin 32 kilometrelik bölümünü halkin hizmetine açacaklarini söyledi.

Çanakkale Savasi'nin gerçeklestigi Gelibolu Tarihi Alani, Sehitlik ve Anit gibi önemli noktalarin yani sira 1915 Çanakkale Köprüsü'ne de ulasimi saglayan yolun toplam 5 bin 351 metrelik 4 tünele ev sahipligi yaptigini bildiren Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Seyahat süresini 45 dakikadan 25 dakikaya düsüren Gelibolu-Eceabat Yolu, 18 Mart Cumartesi günü Sayin Cumhurbaskani'mizin tesrifleriyle hizmete açiliyor. Bizler Çanakkale Zaferi'nin ruhuna saygimizi, onun sayesinde iradesine sahip çikmis milletimize hizmet ederek gösteriyoruz, gösterecegiz. Bu, 81 ilimizin 81'inde de böyledir. Bugün burada yaralari sarma zamani. Yarin günes yeniden dogacak. Bölgemiz, Türkiye'nin parlayan yildizi olacak. Bunun için yatirimlarimiza, projelerimize kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Bölgemiz, Türkiye için dirençli ve sürdürülebilir bir kalkinmanin lokomotifi olacak. Unutmayalim ki kardeslik, birlik ve dayanisma bizim özümüzde var. Bu üç sey bizim depremden etkilenen sehirlerimizi yeniden ayaga kaldirmadaki asil çimentomuz olacak. Milletimizin bize güveni, en büyük gücümüzdür. Biz de iste bu güvenden aldigimiz güçle milletimize umut olmaya devam edecegiz."