Avustralya'da yabanci casuslara bilgi satmakla suçlanan is adami gözaltina alindiDilara Karatas

Avustralya'da yabanci casuslara bilgi satmakla suçlanan is adami gözaltina alindiDilara Karatas

ANKARA (AA) - Avustralya'da, "yabanci casuslara" ülkenin ulusal güvenlik istihbaratina iliskin, para karsiliginda bilgi sattigi iddia edilen bir is adami gözaltina alindi.

Avustralya Federal Polisinin (AFP) açiklamasina göre, iki dis istihbarat görevlisi, temasa geçtikleri söz konusu kisiye ülkenin savunma, ekonomi ve ulusal güvenlik düzenlemelerine iliskin bilgi karsiliginda ödeme yapmayi teklif etti.

Is adaminin yurt disindayken bir düsünce kurulusunun iki temsilcisiyle görüstügü belirtilen açiklamada, söz konusu kisiye sosyal medya araciligiyla ulasildigi belirtildi.

Açiklamada, Yeni Güney Galler eyaletinin baskenti Sidney'de yasayan 55 yasindaki is adaminin "yabanci casuslara" ülkenin hassas bilgilerini satma suçlamasiyla gözaltina alindigi ifade edildi.

AFP Komiser Yardimcisi Krissy Barrett, is adaminin yurt disindayken birkaç kez "Ken" ve "Evelyn" olarak bilinen iki kisiyle görüstügünü kaydetti.

Barrett, AFP'nin Ken ve Evelyn'i dis istihbarat servisi için çalismak ve istihbarat toplama faaliyetleri yürütmekle itham edecegini söyledi.

Yarin mahkemeye çikmasi beklenen is adami, suçlu bulunursa 15 yila kadar hapis cezasi alabilecek.