Bosna Hersek'te, Türkiye'deki depremzedeler için canli yayinda yardim kampanyasi düzenlendiLejla Biogradlija

Bosna Hersek'te, Türkiye'deki depremzedeler için canli yayinda yardim kampanyasi düzenlendiLejla Biogradlija

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Radyo Televizyonu (BHRT) ev sahipliginde, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için canli yayinda yardim kampanyasi düzenlendi.

BHRT ve Bosna Hersek'teki yardim kurulusu Pomozi.ba is birliginde yerel saatle 20.00-23.00'te gerçeklesen canli yayina ülkedeki siyaset, is, sanat ve spor dünyasindan birçok isim katilarak, yardim telefonlarina cevap verdi.

Suriye'deki depremzedeler için de düzenlenen yardim kampanyasi kapsaminda 80 bini askin yardim telefonu alindi, 150 bin avrodan fazla yardim toplandi.

Programa katilan Bosna Hersek Devlet Baskanligi Konseyi Bosnak Üyesi Denis Becirovic, 2014'te yasanan sel felaketinde Türkiye'nin ilk yardim eden ülke oldugunu animsatti.

Konseyin Hirvat üyesi Zeljko Komsic de Bosna Hersek'ten Türkiye'ye önceki günlerde de birçok yardimin gönderildigini belirterek, "Bosna Hersek vatandasi olarak da bu aksam düzenlenen programdan gurur duyuyorum." dedi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin ise "Su anda en büyük ihtiyaç kalici konutlar. O konuda da insaata baslandi, 1 yil içerisinde tamamlanmasi bekleniyor. Dostlarimizin destegiyle yasananlarin üstesinden gelecegiz." diye konustu.

Programa, Disisleri Bakani Elmedin Konakovic, taninmis tiyatro ve sinema oyunculari, Bosnak, Hirvat ve Sirp din adamlari, sosyal medya fenomenleri, medya temsilcileri ve birçok firma temsilcisi de katilirken, canli yayin Bosna Hersek genelinden yogun ilgi gördü.

Canli yayinda Trabzonspor'da forma giyen Bosnak futbolcu Edin Visca ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Elvir Boliç gibi isimler de yer aldi.

Bu arada, kampanya afisleri canli yayinin yapildigi BHRT binasi ve tarihi Vijecnica Kütüphanesine de gece boyunca yansitildi.